tisdag 7 mars 2017

BakläxaHäromdagen bakade lillasyster. För att hon var sugen på det. Igår bakade storebror. För att han hade bakning i hemläxa från hemkunskapen. Hamburgerbröd skulle det bli. 


Väga och mäta och jäsa.Och så det viktigaste. Rulla. Det var sannerligen en bakläxa i ordets alla bemärkelser. Klassen hade gjort hamburgerbröd i skolan och ska göra igen, efter att de haft det i hemläxa. Hemkunskapsfröken är nämligen jättenoga med att alla bullar ska vara jämna. I formen. Inga veck och skrynklor. Hur lätt är det att få till?Men övning ger färdighet.


Ut från ugnen kom hamburgerbröd som såg supersmarriga ut. Att de blivit lite skrynkliga i ugnen kan man ju knappast rå för.Insidan kunde man inte klaga på. Perfekt jämngräddade bullar.Har man tillbringat ett par timmar i köket med att knåda och rulla hamburgerbröd måste man ju bara få testäta ett alldeles nygräddat hamburgerbröd precis som det ska ätas. Med en hamburgare i. Även om det var sent på kvällen. Ikväll äter vi alla Max hamburgare. Igår åt Max sin alldeles egna. Max hamburgare! The original. Made by Max himself. (Skämt som bara uppskattades av mig...)Receptet? 
Det kommer här:Inga kommentarer: