måndag 19 december 2016

När julafton inföll på fjärde advent och julklapparna for över bordet


Oj oj oj, vad det var tungt att stiga upp imorse. Och när klockan var tre på eftermiddagen höll jag på somna vid datorn. 

Inte lätt att jobba dagen efter julafton. Igår firade vi ju julafton. Vi har alltid två julaftnar, en med vardera sida av släkten. Den ena infaller så klart på självaste julafton och den andra i vanliga fall på annandagen. Men i år föll sig sig så att det blev julafton på fjärde advent istället för annandagen. 


Ingen tomte, ingen julmat, men god mat, julklappar och det som roar alla åldrar, gammal som ung; julklappsspel. Lika roligt varje år och alla blir lika uppspelta. Så här spelar vi; 

Alla köper varsin julklapp för 50 kronor. Julklapparna läggs i en hög mitt på bordet. Vi turas om att slå två tärningar. Får man ett par så får man plocka valfri julklapp från högen. Innan spelet börjar får nån sätta en klocka på ringning och när klockan ringer stoppas spelet. När alla julklapparna plockade från högen får man ta valfri julklapp från nån annan deltagare. När klockan ringer stoppas spelet och man lämnar över sina eventuella vinstpaket till grannen till höger. Och så börjar nästa spelomgång. Då vinner man på ettor och eller sexor. Får man dubbelt eller en av var får man välja två julklappar. Så spelar vi, det finns säkert andra regler. Men himmel så kul det är! Och julklapparna far över bordet och man hugger vilt de mest lockande julklapparna. Man kan sitta med en hel hög julklappar framför sig och sen plötsligt vara tomhänt. Eller tvärtom.


Och har man tur sitter man så här när spelet är över... Inga kommentarer: