Nej, jag har inte gjort några knäck i jul. Än. Kanske jag får ett ryck och gör en sats. Men jag tipsar gärna om mitt favoritrecept. De blir mer som smörkola än hårda knäck. Supersmarriga.
ca 60 st
100 g smör
1 dl ljus sirap
1/2 vispgrädde
1 1/2 dl socker
1/2 dl hackad mandel - det brukar jag hoppa över
100 g smör
1 dl ljus sirap
1/2 vispgrädde
1 1/2 dl socker
1/2 dl hackad mandel - det brukar jag hoppa över
Blanda smör, grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning. Prova att smeten håller för kulprovet* för knäck.
*kulprov, test vid karamellkokning: några droppar av den heta massan hälls i kallt vatten; om de kan formas till en kula är koket klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar