tisdag 16 augusti 2016

En ny era


Det var länge sen jag slutade vara fotbollsmorsa, men jag var det i flera år. Tills sonen tröttnade och ändrade fritidsintresse till tennis och skateboarding. Och så var jag fotbollsmorsa en termin till en liten Loppa som tröttnade fort eftersom hon hellre ville ha balettkjol än fotbollskläder på sig. 


Men nu. Sen i söndags. Är jag hästmorsa. Eller det uttrycket kanske inte finns? Loppan har i alla fall börjat på ridskola. På riktigt. Och jag hänger lite motvilligt på. För som hästmorsa ska man visst hålla i tyglarna (heter det så?) tills hon blivit varm i kläderna. Ridkläderna. Inga balettkläder i stallet inte. Fast det har hon i och för sig inte frågat om. För visst har hon stenkoll. Efter att ha läst hästböcker i parti och minut och längtat och tjatat om att få börja. 


Så. Nu. Sen i söndags alltså. Nu vet ni var jag och Loppan hänger söndagseftermiddagar framöver. 


Hejåhå.


(googlade bilder från Sam & Sigge böckerna av Hallberg&Nordqvist)2 kommentarer:

Anonym sa...

Min dotter stod också i kö för att få börja rida! Jag fick höra att jag måste gå & hålla i hästen, vid munnen!! De ringde från ridskolan en fredag när jag vat på väg från jobbet, hon hade fått plats! Jag tackade nej till platsen, något jag aldrig skulle berätta åt henne. Tur var nog det, hon har idag andra fritids intressen.

smile sa...

Haha, jag förstår precis. Jag försökte dra ut på det så länge som möjligt i hopp om att hon skulle fastna för nåt annat... 😬😊