onsdag 31 augusti 2016

Augustimoments


Oj oj oj vad augusti rusade förbi! Fattar inte att det redan är september imorgon. Vad hände? Vädret var lite varierande och de första dagarna av augusti var det många som började prata höst. Inte jag. Jag visste att augusti skulle bjuda på fina sensommardagar. 


Och visst fick vi det. Det blev några ljuvliga stranddagar. Vi var på utflykt och marknad och vi bakade blåbärscheesecake. Och målade trappa.Och vädret blev ännu bättre. Trappan blev så småningom klar. Loppan och jag gick på bio, laddade med en gigantisk godispåse. Barnen hade fortfarande sommarlov de första veckorna av månaden. Maken och jag kämpade med att komma tillbaka till vardagen och vi oroade oss för att barnen vänt på dygnet, precis som vi, när de var lediga.

Och så tog då sommarlovet slut och det var en lååååång kille som stod i dörren på väg till sin näst sista skolstart i grundskolan --- herre jisses!! --- och en glad Loppa som iförd ny ryggsäck studsade iväg till sina efterlängtade kompisar i trean. Störst på lågstadiet, fatta lyckan. Och lyckan var stor när hon äntligen fick börja ridskola och vi fortsatte fylla förrådet med chokladvinster. Vi upptäckte att vi hade ett äppelträd fullt av äpplen och att glasskiosken stängt på stranden. Augusti 2016. Du må ha swischat förbi, men vi hann med en hel del trevligt ändå. Nu har vi höga förväntningar på september. Framför allt hon som fyller nio i slutet av månaden. 

1 kommentar:

Anonym sa...

You made it an August to remember :-)
Fantastisk summering av en ljuvlig månad! /M