lördag 11 januari 2014

Att ha tomtar på loftet

Japp. Nu har jag tomtar på loftet! Både bokstavligt och bildligt. Idag fick vi äntligen tillfälle och ork att plocka bort julen i vårt hus.

Puh, man är ju helt slut efteråt, när man borstar de sista granbarren ur håret och stänger luckan till vinden. Men så himla nöjd. Det blev inte bara undanstoppning av julen, det blev även gallring, sortering och omstrukturering. Nu hoppas jag det ska bli smidigare till nästa advent. Som ligger 323 dagar bort. Hrm...

Och bara för min alldeles egna skull så kommer här en snabbrepris av julen 2013. Eller valda delar av den.
Det blev en snölös vinter. Mest regn och grått där utanför våra fönster. Men dan före julafton sken solen och vi passade på att ta en skön promenad i skogen. Och ta fotot längst upp till vänster.
Julen blev som alla andra år rödvitrandig hemma hos oss. Och tomtarna smög inte in förrän dagarna före julafton. 
I vanlig ordning pysslade vi. Pepparkakor, pepparkakshus och lussekatter. Och Loppan tryckte nejlikor i en apelsin. Fast nåt julgodis hann vi inte göra den här julen. Får väl hitta på nåt nu i efterhand eftersom ingredienserna ligger i skafferiet... Tidigt påskgodis kanske?
Loppan gick luciatåg på skolan.
Men hemma sprang hon mest i tomtekläder.

Varje frukost var det trångt på köksbordet med alla kalendrar. Kan bero på att Loppan inte var nöjd med den kalender vi köpte till henne så hon tog sina egna sparpengar och köpte den kalender hon helst ville ha. 
Det blev julafton och vi åt god mat, träffade tomten och öppnade en massa fina julklappar. Och busade med lilla Smilla som var lika glad som barnen för julfirandet.
Vi chillade i soffan, åt choklad, spelade monopol och besökte en inomhusskejtpark.
Och vi fortsatte spela spel och sen firade vi nyår.

Sen blev det vardag och julen var slut och vi var alldeles för trötta för att plocka bort julen. Tills idag.


Inga kommentarer: