söndag 15 december 2013

15 december

(eget kollage med bilder från pinterest.com)


Stjärnformade småkakor har absolut inget att göra med innehållet i dagens lucka. Köttbullar. Köttbullar hör väl till julbordet? Det brukar gå hem hos fler än barnen. Här är några av familjens favoritrecept:

Juliga köttbullar med kryddpeppar. Faktiskt, barnen gillade också de här köttbullarna, trots något "ovanlig" kryddning, med deras mått mätt.

Klassiska och goda köttbullar. Det här är mitt vardagsköttbullsrecept som jag hittat på Pernilla Wahlgrens blogg. Det är visst ett recept från en av hennes svägerskor. Gott är det i alla fall.

När vi ändå är inne på köttfärstema så kommer här två recept till. Som inte alls är juliga, men det behövs icke-julig mat också i juletid. Man måste bryta av med nåt. 

Det här receptet fick barnen hos farmor i somras och det har blivit en favorit även hos oss numera. Även om så klart farmor gör den lite godare, precis som det ska vara. Köttfärslimpa på pizzavis. 

Och så kommer här ett köttfärsrecept till. Snabblagat som sjutton och det kan väl också vara bekvämt i juletid? Man ska ju laga så mycket mat ändå när man är ledig. Lunch och middag, lunch och middag. Och så mellis och frukostar på det. Puh. Nåja, här är receptet på bamsebiff. Kul namn, eller hur? (bild via pinterest.com)Inga kommentarer: