lördag 28 september 2013

Skördemarknad

En solig söndag i slutet av september. När man har en dunderförkyld make som bara vill sova, ett hus som behövs städas och ett kalas som behövs förberedas. Vad gör man då? Jo, man packar in sig själv och barnen i bilen och kör på skördemarknad! 

Jamen, man måste ju passa på! Framför allt en sån här dag då vädret är så perfekt att det nästan är för perfekt. Kolla på bilderna, jag tror att det syns på ljuset i bilderna vilket underbart väder det varit idag. 

Vad vore en skördemarknad i slutet av september utan pumpor? 
Och en skördemarknad utan grisar? Eh...
De luktar, så de vill man inte vara i närheten av. 
Men den fina hästen vill man gärna besöka. Han klippte gräsmattan! Jo, det är sant. Han var på skördemarknad för att klippa gräsmattan. Missade att fotografera men han drog ett stort gräsklippningsåbäke efter sig. Miljövänligt ja visst, men nog liiiite svårt att få in en häst och ett gräsklippningsåbäke i vår lilla trädgård... 

Bando, hette han förresten. Hästen. Eller var det Bango. 
Är man på marknad måste man äta. Åtminstone barnen i den här familjen. Det går inte att komma utanför huset förrän det ska ätas. Picnicas, fikas eller restaurangas. Det fick bli grillkorv. 
Grillkorv och saft. Barnen var nöjda.
Själv nöjde jag mig med att gå runt och kika på allt fint. För det var inte bara rotfrukter, äpplen och pumpor på marknaden. 
Växtverk och hantverk. Jag blev lite fascinerad av det randiga tältet. Snyggt. 
Om vi fick med oss nåt hem? Förutom korvarna i barnens magar? Ja, några kastanjer som Loppan plockade i parken. 


Inga kommentarer: