onsdag 18 september 2013

Barnkalas i vårt hus



I helgen hade vi som sagt barnkalas. Firade att Loppan snart fyller 6.

Gillar att förbereda kalas i allmänhet och barnkalas i synnerhet. Att få loss på dekorationer, det är kul. Framför allt utomhus. Om inte annat så underhåller man grannarna. Tvärs över gatan stod en granne och tittade storögt i fönstret när jag satte upp de här ballongerna. Jag gissar att han tycker vi är lite tokiga. Helt ok, för vi tycker att han är lite tokig. Visst är det härligt att vara tokig.




Härligt är det också att jag har en dotter som är lika glad som jag för att piffa och pynta inför kalas. 
Hon hjälpte mig med bordsplaceringen. 




Och jag har ju redan konstaterat att hon är en mini-me. Ni vet, äpplen och päronträd... För vad gjorde hon när vi dukat färdigt bordet? 




Naturligtvis precis som jag. Fotograferade!






Och plötsligt var huset fullt av glada barn och en massa fina färgglada presenter. 






Och fina hemgjorda gratulationskort. Underbara!




Kalasmaten är given. Kokt korv med bröd. Enkelt att laga, går att äta utan allt för mycket kladd och framför allt tar inte jättelång tid att äta. Man vill ju hinna med att leka också! Barnen alltså.




Själv får man ta en korv i farten när barnen lämnat bordet.





Men alltså. Det där med att leka. Den här samlingen barn leker väldigt bra tillsammans. Med betoning på tillsammans. Pojkar OCH flickor. Men en lång stund såg det ut så här. På ovanvåningen satt grabbarna i sällskap av storebror och lekte med lego. Och på nedanvåningen satt flickorna. 




Och lekte med klistermärken. Så himla politiskt inkorrekt och icke 2013. Eller...?

Två timmar går fort och plötsligt var det dags för tårta.




Enklaste tårtan, roligast att göra, och snabbast. Och populärast. GB Big Pac Vaniljglass dekorerad med godis och strössel. Och fina höga tårtljus som jag hittat på Söstrene Grene i Danmark och färgglada flaggor som jag hittat på T-G-R. 





Det blev både en och två och tre portioner lite varstans där runt bordet. 

Åsså lektes det lite till, delades ut godispåsar och så var kalaset över. För den här gången. 

Barnkalas. Det är nåt visst med barnkalas. Framför allt tystnaden det blir när man vinkat av det sista barnet som hämtats... 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Här kommer förresten ett barnkalastips. Hur tidigt man än har barnkalas (vi brukar ha 12-14, aldrig mer än två timmar, förresten!) så är väntan olidlig för födelsedagsbarnet. Känns det igen? I år körde vi samma variant som förra året och det blev riktigt lyckat. Bästa kompisen dök upp en timme före kalaset. Tadaaa! Sysselsättning och laddning. Tillsammans. Och inget "när kommer dem?! när kommer dem?!" 


Inga kommentarer: