lördag 9 mars 2013

Trädgårdslördag i mars

En av fördelarna med vår trädgård är att det nästan alltid är lä. Det kan blåsa hur mycket som helst, men i vår trädgård är det lugnt och skönt. Som idag. Efter några timmar i trädgården fick jag en chock när jag gick genom huset och ut på entrésidan. Jisses vilka kalla vindar! Men som sagt, i min lilla trädgård var det bara soligt och skönt.

Tidigare i veckan fick vi hjälp med att klippa  klippte vi träden. Med andra ord var hela gräsmattan full av grenar när jag gick ut i förmiddags.
Men med benägen sällskap hjälp av dottern låg så småningom allt i en majbraseliknande hög på trädäcket. Synd bara att trädgårdstunnan var full med julgran...

Kolla in de fina hasselkvistarna längs fram i bild.
De kommer från vår gigantiska trollhassel. Eller heter det ormhassel? Lär mig aldrig. Men den växer så det knakar och varje år bjuder den på underbara grenar som blir kanonfina i stora vaser. Brukar kosta multum på torget, men hos mig finns det i överflöd. Borde kanske hyra ett bord och sälja...?
Den indiska skogsclematisen har också vuxit så det knakar på pergolan. Känns ofattbart så här års att det blir så grönt och frodigt på sommaren. Men det är väl det som är tjusningen med årstider och trädgård.  

Men nåt som är grönt hela året är den här bambon. Den brukar ligga platt längs med marken om det kommer för mycket snö, men har överlevt hittills. Minns när sonen var liten och han såg det första gången. Han blev helt förtvivlad över att den hade sjunkit ihop av snön.
Å titta här!  Minsann det blommar! Och på den blåsiga entrésidan blommar julrosor. Snödropparna har antingen dött eller inte dykt upp ännu. De brukar ju vara först?
Nej, vi har inte klippt gräsmattan idag. Men dottern plockade fram den älskade gamla gräsklipparen och gick runt ett varv bland alla grenar. Ett gammalt loppisfynd som bara blir finare ju slitnare den blir, tycker jag. Och barnen har älskat den.
Jodå, lekstugan besöktes också idag. Fast det får allt bli lite varmare innan jag städar där inne. Med lite hjälp skrev dottern på dörren att det var stängt. Fast det var inte lekstugan som var stängd, det var kiosken hon lekte att den var.

Måste komma ihåg att fylla på fina fågelmataren. Hörde precis att det är mer snö på väg. Ofattbart. Men jag är glad för några timmars vårkänsla i trädgården idag. Det finns hopp. Och snart går det riktigt riktigt fort.3 kommentarer:

Anna sa...

älskar trollhassel!
kanske är det jag ska plantera?
blir den grön på sommaren??
du kanske kan skicka lite?? ;)

smile sa...

Japp. Gröna krulliga blad. Nästan finare på vintern utan blad, men jag älskar den.

Komma och klipp lite, vetja! ;-)

smile sa...

Kom, inte komma! Fingrarna slant visst på tangentbordet. Eller så var hjärnan inte riktigt med.