onsdag 2 januari 2013

Tillbakablickar på en nyårsaftonNyårsafton 2012. Som började redan på eftermiddagen. Med att vi packade in barn och julklappar i bilen och begav oss till kusinerna. De kunde vi ju inte träffa i julas pga den där vintersjukan som ingen vill ha, men som sonen tyvärr drabbades av. Och som gjorde att vi fick skjuta på julklappsutdelningen med kusinerna.


Men att fira lite jul på nyårsafton är inte alls dumt.


När det ligger julklappar under granen.


Och fikabordet är dukat.


Och det bjuds på ljuvligt god nybakad kanelkaka.

Kusinerna bytte julklappar och var glada och jag åkte hem fast övertygad om att jag måste köpa kokboken där receptet på kakan är med.


Snabbt hem för ombyte och iväg till nästa dukade bord. 

För att fira nyår.


Två stiliga unga grabbar. Sonen och kompisen. Den ena i slips och den andra i fluga. Nej. Det hade de inte kommit överens om i förväg. Oj så fina de var.


Apropå kompisar. Två dagiskompisar som nu för tiden bara träffas två-tre gånger om året, eftersom den ena flyttat till Spanien. Men mötena är alltid efterlängtade och kärvänliga. Och dottern var fin i prinsessklänningen hon fått i julklapp tidigare samma dag. Så fin att kompisen tyckte hon såg ut som "en drottning".


Oj vad vi åt gott! Och efterrätten blev lyckad. Tiramisun, alltså. Den andra efterrätten, marängsvissen, var väl inte helt lyckad. Eller jo, om man frågar mina barn. De åt med glädje. De andra tyckte den innehöll "för mycket sviss", vad nu det är, så de föredrog ren glass. Nåja. Den var fin i alla fall. Och tomteblosset uppskattades.

Ungefär där vid efterrätten slängde jag både skor och kamera. Och barnen lekte, vi andra pratade och skrattade och spelade sällskapsspel så vi höll på att missa tolvslaget. Ganska talande. För om året 2012 gått med rasande fart, så var det väl inte alls konstigt att även nyårskvällen gick med rasande fart.

Tiden går ju fort när man har trevligt.

Inga kommentarer: