onsdag 26 maj 2010

Boktips!


ERS MAJESTÄTS OLYCKLIGE KURT av Lena Ebervall och Per E Samuelsson

En osannolik sannsaga om Kurt Haijby, som har fått ge namn åt en av de största skandalerna i Sverige på 1900-talet. Han var en enkel söderkis som var förutbestämd att leva ett dramatiskt och äventyrligt liv, med de mest högtflygande mål och med en förunderlig förmåga att dupera alla, inte minst sig själv. Han lyckades charma sig in i de allra förnämaste kretsarna och fick för en tid leva ett förtrollat liv. Allt skulle bli honom givet. Och allt skulle tagas från honom igen.

Vad ingen vet är att Kurt har ett förbjudet förhållande med kungen, Gustaf V, och att det är denna relation som tillåter honom att leva i lyx. Och inte ens Kurt själv förstår vilket ont blod hela historien väcker i maktens korridorer. Rädslan för att den fruktansvärda hemligheten skall läcka ut är stor. Sin värsta fiende har Kurt Haijby i den mäktige överståthållaren, vars intrigspel efter ett par decennier slutligen får honom på fall: på 1950-talet åtalas Haijby för utpressning och hans öde är därmed beseglat.

Helt otrolig historia, som är så fascinerande att det inte går att lägga ifrån sig boken förrän man läst färdigt den. Att detta bygger på en sann historia kring vårt kungahus kryddar dessutom berättelsen ännu mer. LÄS DEN!

(Bild och text lånat från cdon.com)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ah, det finns lite skelett i garderoben även uppe i kungahusets korridorer:) Är inte förvånad...och historien verkar spännande...lägger den i minnet:) Kram