måndag 23 mars 2009

Barnkalastips

Hade barnkalas för sonen i helgen. Hyrde en gemensamhetslokal av vår boendeförening och det var underbart att slippa ha det hemma! Men lokalen krävde lite piffning.

Snabbgjorda vimplar pysslades ihop av trianglar utklippta ur färgat papper, häftade med häftapparat på brett presentband. Häpp! Enklare och billigare än att sy vimplar i tyg. Lokalen var ganska stor, så det gick åt många meter.

Ballonger är ett måste på ett barnkalas. Ju fler desto bättre.

Några rockringar, ett corounnespel, en måltavla med kardborrbollar och lite lekar var lagom sysselsättning. Pysselbord med ritpapper, pennor och ritblad härifrån var poppis. Perfekt för den som var lite blyg eller som behövde pausa lite.


Stolta konstnärer fick sätta upp sina konstverk med häftmassa på väggen. Och plocka ner och ta med sig hem när kalaset var slut.

Fin dukning och bordsplacering och den givna menyn; kokt korv med bröd, senap och ketchup. Och glass till efterrätt. Och en rejäl lekpaus mellan huvudrätt och efterrätt.


Vad är väl ett barnkalas utan kompisar och presenter...

...och godispåsar i fiskdamm! Och varje år är det lika roligt när någon får fiska upp ett par kalsonger, en gammal sko eller en strumpa innan de till sist får rätt napp och får godispåsen på kroken! Påsen innehåller lagom mycket godis och en liten leksak, som kostat runt en femma. I år blev det en rolig pennvässare. En liten pryl från leksaksautomaterna utanför matbutiken där man kan trycka en boll med nåt kul innehåll för en femma (eller tia) är annars ett bra tips att dryga ut godispåsen med.

Det blev ett lyckat kalas, men vi är glada att det dröjer ett år tills nästa gång...

2 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

V I L K E T K A L A S !

Vilka ambitiösa föräldrar! (Mamman...?)

Fantastiska tips! Fina kalaspåsar! Smarta vimplar!

Bra jobbat!

Cajsa sa...

Fint! Bra med lite tips! Jag gruvar mig alltid l i t e när vi ska ha kalas. Det är som sagt skönt när det är över. Ha det bra! Cajsa.