söndag 8 februari 2009

Kanelbulleinsikt

Idag har jag gjort det! Bakat kanelbullar! Och mitt i bakandet slog det mig varför jag tycker att det är så besvärligt att baka kanelbullar. För det är det ju egentligen inte. Det tar bara en himla massa tid, med allt jäsande, men själva arbetsinsatsen är inte så krävande.

Såvida man inte gör som jag gjorde idag. Och som jag alltid brukar göra. Och som är anledningen till att jag tycker det är jobbigt att baka kanelbullar.

Istället för att gå ifrån köket och göra nåt helt annat (eller bara pausa) så brukar jag alltid sätta igång nåt annat bakande under den där timmen när degen ska jäsa i bunken. Så tokigt! Inte konstigt man är helt slut när kanelbullarna väl är klara!

Idag blev det kanelbullar a la Leila och brownies med nötter och russin a la Icatidningen. Och nu dröjer det nog ett bra tag tills nästa gång jag får ett bakryck...

6 kommentarer:

Cajsa sa...

Mmmm...lät gott det där. Här är det sjukstuga igen. Ha en bra vecka. Kram Cajsa.

♥ mamman i huset ♥ sa...

Jag har precis insett detsamma - det är inte besvärligt att baka bullar. Om man nu inte sätter igång med en massa andra projekt under tiden... Men då får man inte skylla på bullarna! ;)

Bildbevis hade dock varit trevligt eftersom jag vill veta hurdana bullar jag ska bli bjuden på till sommaren om vi nu tar oss till Skåneland!

Kram!

♥ mamman i huset ♥ sa...

Jättefina! Mina ser idag exakt likadana ut! Ibland gör jag dock en snurrad variant.

Ha en skön kväll och ladda batterierna inför arbetsveckan! Kram!

Blåbär och hallon sa...

Härligt med bullbak! Tänk att alla verkar tycka detsamma att det känns jobbigt att baka men när man väl gjort det inser man vaje gång att det inte var så farligt.

Jag hade en trevlig överraskning precis innan min födelsedag, när jag kom hem från jobbet luktade det nybakta bullar i huset. Härligt! Trodde inte min näsa! Mannen i huset hade tillsammans med barnen bakat! Har aldrig hänt tidigare! Jag var överlycklig!

Kram

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Kul att du vill tävla hos mig!!
o att jag hittade hit! :)

Känner igen det där med bakandet av annat under jästiden.
Det är nog för att man vill vara effektiv. O att när man väl stänker mjöl i halva köket kan man lika gärna köra på... Så tar det ett tag till nästa gång! :)

Jeanette

Petra C sa...

Hmmm... Det är nog det jag gör fel också nu när jag tänker efter. Kanske ska ta och försöka mig på ett bullbak i helgen. Eller det kanske man inte ska göra i ett vattkoppesmittat hus...!?!