torsdag 7 augusti 2008

ÄppelPAJ

Inga hemmagjorda äppelkakor på egenodlade äpplen i år. Hade sett fram emot att få fylla frysen världens godaste äppelkaka, men det blir inga ätbara äpplen i år i vår trädgård. De förb*** getingarna har tagit vårt enda äppelträd i besittning. Suck. Får köpa äpplen istället, för äppelkakan är ett måste.
Här kommer i vilket fall som helst receptet. För egna eller köpta äpplen.
GODASTE ÄPPELKAKAN
200 g smör 2 1/2 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 1 krm salt 1 tsk bakpulver 1 ägg ca 5 äpplen kanel (kan uteslutas) Ugn 175 grader Gör så här: 1. Smörj och bröa en bakform, ca 1,5 l. 2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Blanda i sockret och rör om. 3. Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ner lite i taget. Rör sist i ägget. 4. Skala och skiva äpplena och lägg i formen. Pudra över kanel. Bred smeten ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Njut!

Inga kommentarer: