torsdag 3 oktober 2019

Tillbakablick till två tyska pärlor


Ojojoj, så har vi gått in i oktober! Jisses vad tiden rusar! Men vad passar väl bättre så här på oktobers tredje dag än att gå tillbaka och titta på lite semesterbilder. Låt oss fortsätta vår tyska turné! 


Ett tyskt hotell i en liten tysk by i Rheinlandet. Nej, inte ett av hotellen vi bodde på, det var ett hotell som råkade hamna på bild när vi var på utflykt i det lilla samhället Eltville am Rhein.Googlar man på Eltville am Rhein kan man lära sig att samhället har ca 16.700 invånare och är känt för vingårdar, kyrkor och slott. Nu missade vi vingårdarna, och jag var tvungen att googla på det ni ser på bilderna. Och tyvärr blev jag inte klokare på det. Men om nu någon blir sugen att besöka Eltville får ni inte missa Kloster Eberbach och Kurfürstliche Burg, vilket vi tydligen gjorde. Nåja, vi var mer än nöjda med vår lilla utflykt till Eltville. Vill minnas att vi åt gott. Även där. 


Och så fastnade vi här.


Som i Paris, i Prag och säkerligen på en himla massa fler ställen i världen hittade vi ett ställe där det satt en massa hänglås fastsatta i ett stängsel vid Rhein. Så kallade lovelocks. Kärlekspar befäster sin kärlek med ett hänglås på ett stängsel vid en flod. Avancerat värre, för många av låsen hade namn inristade på sig. Nej, vi hängde inte upp något lås där. Men den där Loppan stod kanske och smidde framtida planer... 


Apropå loppor... ingen loppa men väl en tysk gigantisk gräshoppa. Den var galet stor!


Något annat som var galet stort var mängden vimplar i det lilla samhället TecklenburgÖverallt var det vimplar. Jag gillar ju vimplar, så inte mig emot. 


Överallt, som sagt. Tecklenburg är förresten också ett charmigt litet samhälle att rekommendera. Strax under 9000 invånare, får man veta om man googlar. Stenlagda gränder och vackra gamla korsvirkeshus, små innergårdar, kaféer och överallt blomsterlådor som dignar. Hur gör tyskar egentligen för att få sån blomsterprakt? Har ni tänkt på det, om ni nån gång varit i Tyskland? I alla samhällen är det fullt med blomlådor på balkonger och i alla prunkar det i överflöd. Hrm... en gåta. 


I Tecklenburg finns det även en gammal borg och ett vattenslott. Och ett dockmuseum, som precis stängt för dagen när vi var där, så det missade  vi. Men det är absolut ett litet samhälle att stanna till i, om man är i trakterna. Vi hade alldeles för lite tid där, så vi hann inte se några av de sevärdheter jag nu i efterhand googlat fram. Men vi åt gott - smarrig glass, bland annat - och vi hamnade mitt i en orkesterparad. Kanske därför det var vimplar överallt? Det kanske var nåt speciellt de firade just den dagen? Nåja, Tecklenburg är mysigt. Och efter Eltville och Tecklenburg tog vi sikte mot en betydligt större stad. Hamburg. Mer om det i ett eget inlägg.


Klicka --> HÄR om du vill läsa de tidigare inläggen jag gjort om vår tyska turné. Inga kommentarer: