lördag 23 mars 2019

Att ha firat som sjutton

Vi har som sagt numera en sjuttonåring i familjen. Jisses... det går inte en dag utan att jag är förundrad över hur fort tiden går. 
Birthday week? Nej, här firar vi under flera veckor!Fyller man sjutton ska man firas som sjutton. Vi firar väl i och för sig alltid som sjutton, eftersom vi brukar dra ut firandet på flera tillfällen. Inget undantag den här gången. Vi har firat som sjutton. Och än är vi inte färdigfirade. Men vi summerar halvvägs, med hur vi firat hittills. 


På söndagen före födelsedagen dukade vi upp till brunch.


Jag invigde nya bordstabletter.


"Mamma, så fint du dukat! Det ser ut som en sushirestaurang!" var det nån som sa. Ehh... ok... 


Nej, nån sushi skulle vi inte bjuda på. Och jag tänkte inte rulla in något ris i tabletterna. För menyn är alltid given när vi har kalas. Alla vill alltid bli firade med brunch. Om det ska firas på hemmaplan. Och det skulle det, just den här söndagen.Ja, ni har sett det förut. Ungefär samma mat på menyn. Bullarna längst fram i bild som jag bara MÅSTE baka, för ALLA älskar dem. Receptet hittar du HÄR <--klicka). I övrigt ost, chark, frukt och bär, äggröra, bacon, pulled pancakes, smoothie, bubblor... Och Nutella så klart! Ingen brunch utan Nutella. Och croissanter. 


Och när man har ätit och ätit och ätit och pausat lite, så äter vi lite till. Inget kalas i den här familjen utan chokladkladdkaka. Jo, om det är jag som fyller år och jag får bestämma. Då vill jag inte ha chokladkladdkaka. Men alla andra vill ha på sina födelsedagar, så då får man så klart det. 


Fast jag kunde så klart inte låta bli att sätta min prägel på efterrätten. Visst blev det chokladkladdkaka. Men även citronkladdkaka och ett nytt recept på valnötsbrownie. Bakad i fyrkantig form och skurna i lagom små bitar så man skulle kunna få ner en av varje sort. om man så ville. Och lite grädde och jordgubbar på som dekoration.Jag hoppade chokladkladdkakan själv och nöjde mig med citronvarianten och den nya valnötsbrownien. Som var underbar!


Underbart var även vädret, som det alltid är när vi har kalas. Det slår aldrig fel. Innan vi skappade markiser på framsidan av huset stod jag och svettades i morgonsolen i köket när jag förberedde brunch. Otaliga morgnar har jag stått där i morgonsolen. Det gör jag fortfarande, men nu har vi tackålov markiser så jag slipper svettas. Förresten, om du är nyfiken på nån av recepten på godsakerna jag precis nämnt, så är det bara att scrolla tillbaka upp och alla färgglada ord i kursivfetstil är klickbara. De leder dig direkt till recepten. Men du kanske ska vänta att göra det tills du läst hela inlägget. För jag är inte klar än.Vi måste ju titta på hur vi firade själva födelsedagen!

Gissa om familjen är glad att de numera slipper sjunga på födelsedagsmorgnarna? Sen vi skaffade Google home och jag kan spela musik i hela huset. Minns ni maken, som fick vakna till DEN HÄR och DEN HÄR låten på sin födelsedag?En av dem fick även sonen vakna till. Plus att jag möjligtvis hade hittat den lite mer rappigare variant på temat... Nu hittar jag inte den så jag kan inte länka till den. Men jag tror ni är lika glada för det.


Glad var födelsedagsbarnet. För musik och presenter. Och för resterna av chokladkladdkakan.Födelsedagen var en vanlig jobb- och skoldag, så det var snabbt firande på morgonen. Vi tog igen det på kvällen.


Och gick tillbaka till samma restaurang maken valde när han fyllde år.
Supermysig miljö och god mat. Då går man gärna tillbaka. Fast man kan ju välja nåt annat att äta andra gången. Som sonen gjorde, som valde hamburgertallrik och friterad camembert. Vi andra valde andra rätter, men gemensamt för oss alla var att vi var proppmätta när vi gick därifrån. Mätta och belåtna.Och nu pausar vi firandet några veckor tills vi kör igång igen. Och då gör vi som vi också brukar, och slår ihop ett gäng gratulanter som alla har födelsedag under våren. Nån måtta får det ju vara på firandet!Inga kommentarer: