lördag 9 september 2017

HelgHelg!


Nån som vet hur man drar ut på den ordentligt så man hinner allt man vill hinna? Fredagskvällen försvann då jag somnade alldeles för tidigt i soffan. Skönt och förmodligen välbehövligt, men det hade varit trevligt att vara vaken lite också. För njuta av fredagskväll och att man egentligen KAN vara uppe länge utan att stressas av att man vaknar klockan fyra klockan ringer kvart över fem på morgonen efter... Men men, jag behövde väl sova. Nu lördag. 
Och följande står på helgens att-göra-lista. Röja efter veckan. 
Allt det där som bara hamnat på ställen det inte ska hamna. Tvätt, leksaker, disk (ja... faktiskt), skor, väskor... Som vi vadar i.


Tvätta, tvätta, tvätta.
Under veckan varken hinns det eller orkas det tvättas. Men kläder används så tvättbergen växer. Och när man tvättat är det en del kläder som måste strykas.


Rensa kylskåpet.
Ja, jag erkänner. Kylen är full av burkar med utgångna rester. Burkar av än det ena än det andra. Som vi kanske borde ätit eller stoppat i frysen istället för trycka in i kylen...


Kolla mailen.
Hinner inte kolla hemmamailen under veckan. Räkningar som ska betalas, blanketter till skolan som ska fyllas i. Boka tid till utvecklingssamtal på barnens skolor och synka så att det funkar att komma från jobb för att göra det. En utmaning när man pendlar en timme till jobb... Avanmäla italienskakursen för att jag inte hinner. Avanmäla sonens tennis för att han inte hinner. Betala dotterns danskkurs. Kolla så det inte kommit nån e-faktura i mailhögen. 


Kalaskoordinering I.
Familjens partypingla är bjuden på en massa kompiskalas. Borde kolla så hon har tid att gå, borde kolla så vi inte missat att tacka ja, borde fundera ut vad vi ska köpa i present. Borde planera in när vi ska hinna handla.


Kalaskoordinering II.
Partypinglar fyller ju också år! I år delar hon kalas med en klasskompis och jag är sååå tacksam att den andra mamman tagit på sig att boka och hålla koll på vem som bjudit in. Men jag borde kanske också engagera mig... Och kompisen som hon delar kalas med ska också ha present. Vad ska vi köpa? När ska vi handla?


Kalaskoordinering III.
Vad gör vi med de andra kompisarna som inte går i klassen och som också vill fira? Ska vi ha kalas och vem ska vi i så fall bjuda och när och hur ska vi fira? 


Kalaskoordinering IV.
Närmaste släkten vill fira Loppan. När ska vi klämma in det? Hur ska vi fira? När ska jag hinna handla mat?


Kalaskoordinering V.
JAG har fyllt år (för flera månader sen) och släkten vill fira. När ska vi klämma in det? Och hur vi ska fira? Ska vi ta ett stort kalas eller dela upp det? Vad bjuder vi på? När ska jag hinna handla mat?


Presentplanering
Loppan som fyller år. Kolla önskelistan. Bestämma vad vi ska ge. Planera när vi ska hinna handla. Hon har önskat sig hål i öronen. Kolla var vi kan göra det. Kolla när vi ska göra det.


Dammtorkning.
Jiiiiisses så dammigt det är i huset. 


Dammsugning.
Se punkten ovan. 


Ogräsresning.
Kommentar överflödig eller? Entrésidan är full av ogräs. Det första jag ser när jag går hemifrån och det första jag ser när jag kommer hem. Minst två gånger om dagen tänker jag "åh, jag borde rensa ogräset"!


Plantering.
Jag har en drös lavendelplantor jag köpte för nån vecka sen. Borde bestämma var i trädgården de ska planteras. Borde plantera dem. Javisst ja, jag köpte ju vårlökar också! De ska också ner i jord.


Trasiga lampor.
Borde byta de där trasiga lamporna som stör. Kolla så vi har hemma, om inte handla.


Nya lampor.
Har en solcellslampslinga som ska upp i trädgården.


Trasig handdukstork.
Handdukstorken i ena badrummet har varit trasig i flera veckor. Borde kolla hur vi gör för att laga den. Kan vi fixa det själv? Behöver vi boka elektriker? Undersöka vad det skulle kosta. Undersöka var vi hittar en elektriker att ringa. Kolla när vi har tid att ta emot en eventuell elektriker. Under tiden tvätta handdukar oftare än vanligt eftersom de inte hinner torka ordentligt och blir lite... ofräscha för att de hänger fuktiga.


Rensa carporten.
Jisses, vad det ser ut där ute. Tomkartonger, sopsäckar, påsar med tomglas... Borde köra till tippen och lämna in tomglasen i matbutiken. Och köra till pappersåtervinningen. Och sopa carporten.


Förrådet.
Snart dags att plocka undan sommarmöblerna. Hur i hela friden ska vi göra det när vi inte kommer in i förrådet som är knökafullt...? 


Planera veckan som kommer.
Vilka dagar behöver barnen gympakläder med sig? Ska barnen ha några skolaktiviteter som kräver utflyktsmat? Vem ska köra Loppan till dansen? Vilka dagar måste jag förbereda mat dagen före eftersom jag kommer sent från jobb? Vilken mat kan maken ta hand om när jag kommer hem sent? Är det nån som fyller år så vi inte glömmer att ringa och gratta? Nåt annat vi behöver förbereda under helgen? Har barnen läxor under veckan som vi behöver förhöra? Och och och...


Har ni orkat läsa allt? 


Ok, då ska jag inte nämna allt det andra som snurrar i mitt huvud. Loppans rum som skulle behöva möbleras om för att bli mer lekvänligt och städvänligt och trivsamt....Hon pratar konstant om det och kommer med ritningar och förslag och önskemål. Jag ser behovet, men när ska vi hinna/orka...? Vårt sovrum är i behov av ommålning... Det står tavlor lutade mot väggar lite varstans som borde komma upp på väggarna. Räkningshögar som ska sorteras. Badrummet som behöver renoveras och som vi behöver planera... Ny duschkabin har stått i det knökafulla förrådet i tre år och väntat på att vi ska få tummarna loss att göra vid badrummet... Leta upp bilnyckeln som försvunnit... Leta upp sonens favorittröja som försvunnit... Kolla om barnen har höstskor och gympaskor som passar.... om inte handla... När ska vi handla... Och och och... Helg.
För att återhämta sig efter en intensiv jobbvecka skulle jag helst vilja


Ta en promenad i skogen.
Åka till ett shoppingcenter och strosa och fika och shoppa välbehövliga höstkläder/skor till barnen.
Ligga i soffan och läsa en bok.
Ligga i soffan och kolla på en film.
Gå på bio med Loppan.
Gå på bio med maken.
Sätta mig vid symaskinen och beta av några av alla de syprojekt jag har i huvudet.
Och och och...Nä, nu måste jag lämna datorn och börja beta av den här listan istället för att lägga tid på att skriva om den... När jag behöver en paus kanske jag kommer tillbaka och piffar det här inlägget med lite bilder. Nej! Inte av röran, utan av nåt som piggar upp lite mer än texten. Hehe.Lördag! Lördag! Lördag! 
Jag slapp stiga upp kvart över fem imorse! Tjohooo!


Googla på den! Inga kommentarer: