måndag 22 maj 2017

Tillbakablick till ett tv-ögonblickPå sjuttiotalet när det inte fanns så många TV-kanaler att välja mellan var alla fast framför samma TV-program och filmer. Det är man väl nästan idag också, trots att det finns ett enormt utbud av både TV- och filmkanaler... Alla pratar om de "stora" serierna. Precis som man gjorde då.
En av de riktigt stora serierna under slutet av 70-talet (jisses, var det så länge sen..?!) var Familjen Macahan. Alla tittade. Verkligen ALLA. Och alla var förtjusta i Luke och Zeb Macahan.Hittade en pod på P4 dokumentär i helgen som påminde mig om serien. Och en riktigt stor "snackis" på den tiden. Om en helt annan karaktär än Luke och Zeb.
24e november 1979 sändes det sista avsnittet av Familjen Macahan på svensk tv. Och en ny karaktär gjorde entré i serien. Vargtass. Sju repliker hade han och tjugo minuter var han med i bild, men det var tydligen tillräckligt för att den hittills okände skådespelaren Duane Loken skulle förvandlas till rockstjärna i Sverige.Galet! Lyssna HÄR (<-- klicka). 
Inga kommentarer: