söndag 28 maj 2017

Tårtlunch och recept på müsli










Visst kan man äta rosa prinsesstårta till lunch? På Mors dag. Well... I just did. 



Och här kommer det utlovade receptet på Loppans Müsli:




1 liter havregryn
4 dl rågflingor
3 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1,5 dl mörkt muscovadosocker
1,5 dl olja
3 dl vatten
vaniljsocker
kanel



Blanda och bred ut alltsammans på en ugnsplåt (jag har nog liten ugn för jag delade upp det på två plåtar, tyckte det blev för mycket på en plåt). 


Sätt in i ugnen på 180 grader. 


Rör om var tionde minuter i ca 30-45 minuter. Tiden kan variera! 


Blanda i russin eller andra torkade frukter när müslin svalnat. Eller låt bli. Jag gjorde halva satsen med kanel och halva utan. Nästa gång skippar vi nog kanelen. Och kanske tar lite mer vaniljsocker. Eller vaniljpulver istället för vaniljsocker.



Gott var det i vilket fall som helst. Mycket gott. 



Lika gott som tårtan ovan. Nästan. Hehe.




Inga kommentarer: