söndag 23 oktober 2016

Halloweenkalasat


Imorse vaknade jag klockan tio. Tio?! Kan inte minnas när jag senast vaknade klockan tio. (Trist bara att jag var lika trött när jag vaknade tio som när jag vaknar kvart över fem en vardagsmorgon...). Men har man partajat på lördagskvällen så hör det väl till att man är trött och sover länge på söndagen. 


Och igår partajade vi. Loppan hade Halloweenkalas för vännerna och under två intensiva timmar på lördagskvällen partajade tolv nioåringar med dans, musik, lek, pyssel och mat. 


Här kommer några bilder.Kalaset hade vi i en gemensamhetslokal i kvarteret där vi bor. Det gäller att piffa så gott det går...

Och att duka praktiskt. 
Pappersduk, papperstallrikar, pappmuggar och fejkljus. Perfekt för kalas med ett gäng glada nioåringar. Bara att kasta i soporna när kalaset är klart. Förutom fejkljusen så klart.Jag brukar ha ett pysselbord när Loppan har kalas, det behövs ibland nån lugnare aktivitet och det är inte alla som uppskattar att fara rundor och dansa och leka. Målarboksbladen tipsade jag om HÄR.Ett presentbord måste man ha när man har kalas.Paketöppning är intressant och engagerar inte bara huvudpersonen.


Till mat serverades hamburgare där varje gäst fick sätta ihop sin egen hamburgare. Efterrätten förtjänar ett eget inlägg, så det sparar jag lite på. Ber att få återkomma om det. Återkommer gör jag också om kalasets läskigaste halloween-outfit som sonen i familjen stod för. Min egen var också lite småläskig. Jamen självklart var jag också utklädd, vad trodde ni?
Men inget barnkalas utan godispåsar, väl? 
De hade jag piffat enklast möjligast genom att knipsa fast en läskig plast-konfetti-insekt på påsen med hjälp av en häftapparat. 


Det hade varit kul att arrangera en spökjakt att leta efter påsarna, men det fanns det inte riktigt utrymme till. Istället hade jag lagt påsarna i en låda, där jag även gömt en läskig halloweenplasthand och så fick barnen öppna lådan en och en och lova inte avslöja vad de sett i lådan. Jodå, jag lyckades nog skrämma nån av dem. 

Och skrämmande var det att jag som sagt inte vaknade förrän klockan tio imorse.(Helt osponsrat tipsar jag om följande butiker att fynda fint halloweenpiff; Gekås i Ullared, Lidl och Flying Tiger) Inga kommentarer: