lördag 7 november 2015

Sockrade jultankar


Jag vet att jag brukar klaga på att det julas överallt i affärer och sociala medier alldeles för tidigt, men jag har också insett att november rusar fram och snart är det advent. Och jag lovade mig själv redan förra advent att i år skulle jag vara mer förberedd så när det väl är advent kan jag njuta av jul hela december istället för att stressa mig genom december. 

Jo, för jul är för mig HELA december. Förväntan och planering. Och pyssel. Decemeber borde vara en tid att njuta av julmånaden istället för att stressa fram till julafton och de eventuellt lediga dagar man har mellan jul och nyår. 

Nej. December är julmånad! Och det är härmed ok att börja FUNDERA och PLANERA för jul. Men absolut inte att börja pynta redan nu!
Men apropå pynt och pyssel.

Hittade den här bilden på pinterest.com. Det ser ut som en gran pysslad av blad från en bok. Men vet ni, jag får helt andra associationer och idéer. Perfekt sätt att använda kvittona från julklappsinköpen! Haha! 

Ok, jag erkänner. Jag kan vara något översockrad från gårdagens efterrätt. Vi valde extra-allt-varianten och för en gångs skull måste jag säga att det var too much. My God, vilken sockerbomb! Barnen som i vanliga fall lever under devisen ju mer socker desto godare tyckte även de att den var i sötaste laget. 

Så nej. Den åker inte in i min receptbok. Men nu har jag testat. 
Och jag behöver inget lördagsgodis idag. Och får hitta på nåt annat - osockrat - att fira far i huset med imorgon. 2 kommentarer:

Nilla Tankebubblor sa...

Ja det blir till att ta vara på helgerna framöver. Jag har bara semester den 23/12.

smile sa...

Nilla Tankebubblor: Oj, då har du verkligen anledning att börja planera december redan nu.