lördag 29 juni 2013

Kvällen före och dagen efter

Igår firade jag födelsedag med släkten och det var nästan lite midsommarstyle på det. Inte på maten, men på väderbevakningen och flyttandet ut och in och ut. Väntade till sista minuten att duka inomhus.
Solen ville bara inte visa sig och det blev liksom inte ljust. Varken ute eller inne. Men det var uppehållsväder.
Så vi började en stund utomhus där jag kunde öppna presenter innan regnet kom och sen flyttade vi in, tände massor av ljus och högg in på maten.Här har jag fuskat och gjort bilden ljusare för så här ljust var det definitivt inte.


Recept på den dubbelmarinerade fläskfilén kommer jag att lägga upp här och den där snurran till höger i bild kommer i separat inlägg eftersom det är ett kanontips i sommartid och värt ett eget inlägg.
Lagom till tårtan hade det slutat regna och vi kunde faktiskt äta den i trädgården. Hurra!

Vet inte om det var flyttandet ut och in ut eller det faktum att det var fredag! fredag! fredag! eller att det var sista dagisdagen ever igår (jiiissses) som gjorde att vi lämnade disken åt sitt öde och däckade i soffan när gästerna gått hem.
Men precis som alla mynt har en baksida så har alla kvällen-före en dagen-efter. Så här såg vår ut när vi kom ut i köket imorse. Belamrad diskbänk.
Och belamrat köksbord.

 Vad gör man då? Ställer sig och diska för att kunna äta frukost i köket?

Icke! Man vägrar handdisk, fyller diskmaskinen så gott det går, lämnar övrig disk åt sitt öde tills det är dags att fylla maskinen på nytt...
... och så dukar man frukost vid matbordet och gläder barnen med att ha Sommarlov på TV i gång under frukosten.

Idag blir det inte mycket gjort här. Vi var ganska tacksamma över att sonens och mitt planerade Bakluckeloppis-deltagande ställdes in pga trötthet regn. Det tar på krafterna att fylla år minsann...

2 kommentarer:

Nilla Tankebubblor sa...

Så fint! Vilket mysig kalas. Grattis i efterskott!

smile sa...

Tack snälla! :-)