fredag 1 juni 2012

Elva svar

Fick en utmaning av fina Anna för evigheter sen. 11 frågor. Här kommer äntligen svaren!

1. jag känner dig inte så väl; kan du presentera dig själv med fem ord?
Jag nöjer mig med tre, som sonen använder när han beskriver mig: vild, tokig och snäll. Fast jag förstår inte riktigt varför han säger att jag är vild... Jag som är så tyst, timid och tillbakadragen. Haha! 
2. inför en fest: känner du dig nästan alltid säker på vad du ska klä dig i eller velar du in i det sista?
Om jag velar? Om jag säger som så, när vi kommer hem får vi ha storstädning i sovrummet. Får då ligger (mer än) halva min garderob  på sängen. Detta trots att jag börjar fundera på kläder i samma ögonblick jag får inbjudan.


3. hur fungerar hushållskassan hemma hos er? handlar ni varje dag eller veckoplanerar ni? lyxigt i början av månaden och blodpudding den 24:e?
Linas Barnkasse varannan söndag. Det är som julafton när det ringer på dörren och kassen levereras. Försöker veckohandla dessemellan men jag tycker att jag handlar ny frukostmat var och varannan dag. Även om jag tar i när jag handlar så att det ska räcka länge. Borde ha en ko i trädgården.4. har du ett tydligt första minne? kan du berätta om det?
Vet inte om det är ett första minne men jag har väldigt tydliga minnen av hur det såg ut hemma hos gammelfarmor (för typ hundra år sen) och i Ica-butiken där vi brukade handla när jag var liten. Kanske inte konstigt att jag som vuxen gillar inredning och att shoppa. Haha. Annars har jag väldigt många doftminnen.  En doft kan förflytta mig tillbaka till en semesterresa när jag var liten. Eller till lekplatsen där jag lekte när jag var liten.


5. om du bjuder på middag; tar du disken när alla gått, under självaste middagen eller dagen efter?
All of the above. Oftast. 6. du får drömma fritt - med obegränsad reskassa - vad blir ditt nästa resmål?
Ooo, ja tack! Tänk att få resa med obegränsad reskassa! Min spontana tanke är New York med tom resväska. På vägen dit, alltså. Alternativt utan resväska, så shoppar jag ny(a) på plats.
Listan är lång. Jag skulle vilja ta med familjen till Asien. Jag har varit där en del i jobbsammanhang och skulle vilja uppleva det med familjen. USA. Tror att tioåringen hade uppskattat det. Sen skulle jag åka till New York med maken och supershoppa. Eller har jag redan sagt det? Jag skulle beta av alla huvudstäderna i Europa. Även de jag redan varit i. Och så skulle jag åka runt i Frankrike och bo lyxigt och mysigt. Och likadant i Italien. Och... och... Jag sa ju att listan är lång!

7. alla har skämslåtar, var inte blyg - dela med dig!!
Hrm... nej jag har nog ingen skämslåt. Däremot kanske familjen skäms över att jag kan brista ut i sång vid de mest märkliga tillfällen. För det finns en låttext för nästan alla tillfällen. En fd kollega och jag roade oss för några år sen att göra en låtlista över låttitlar som passade in på vår jobbsituation. Gud så roligt! Vi fyllde konstant på den där listan med nya låtar. Borde leta fram den och göra en spotify-lista...
Jo förresten, nu kom jag på nåt som kanske faller under kategorin skämslåtar. Jag tycker fortfarande att alla Johnny Logans bidrag till melodifestivalen är bra. Fast det var i och för sig ett tag sen jag lyssnade på dem...8. kattungar i all ära, jag tycker inte om djur - är du en djurälskare?
Jag. Är. Ingen. Kattälskare. Förlåt mig alla kattälskare, men den genen är jag inte begåvad med. Jag har varit hundägare men jag skulle nog inte kategorisera mig som djurälskare för det. Jag har respekt för djur och jag har respekt för de som är djurälskare. Läste nånstans att nån hade sagt att "bara för att jag är gift med en karl älskar jag inte alla män" eller om det var "bara för att jag är förälder älskar jag inte alla barn". Men typ nåt sånt. Jag faller inte i trans över en söt kattunge, nej. Men jag kan förstå att man kan göra det.


9. äldst, yngst eller mittemellan. kanske ensambarn. har placeringen i syskonskaran påverkad dig?
Ensambarn som fascinerat beskådar syskonrelationen mellan mina barn och som förfäras över Familjen Annorlunda. Lagom är bäst.


10. vad är du riktigt grym på?
Att komma på en låt som passar in till vilket sammanhang som helst?11. avslutningsvis; min stora tjej kom hem igår från en vän i går kväll och berättade att lillebror i familjen haft sådan diarré att han bajsat på sig två gånger (fyra år gammal).
den här mamman sa inget till mig.
ärligt: skulle du berättat om rännskiten? eller skulle du låtsas som ingenting?
Oj. Jag tror nog jag skulle berättat det, men jag börjar genast fundera på om det nån gång hänt och jag inte sagt nåt...

1 kommentar:

Anna sa...

aj lav it!
förresten beskrev du just dig själv med sex ord ;)
jag vill gärna höra din Spotify-lista, du får adda mig på FB!
kul att du äntligen "kunde" göra listan ;)