onsdag 6 juni 2012

Den sjätte dagen i juni

Vad kan man hitta på en solig ledig bonusdag? Ja om det råkar vara Sveriges nationaldag kan man ju fira den traditionellt med flaggor och folkdräkter och fin musik. Eller också struntar man i det och åker på utflykt. Vilket vi gjorde.

Första anhalt var på ett ställe så fantastiskt vackert att jag glömde ta fram kameran. Oj oj oj, Apotekarns Trädgård i Simrishamn rekommenderas varmt. Har sett det på TV och sett foton därifrån men det var en helt annan upplevelse att se det i verkligheten. Som att verkligen förflyttas till Medelhavet. Fantastisk trädgård, fina (men dyra) växter och finfint piff i form av krukor och keramik.Är man i Simrishamn måste man ju också ta sig till hamnen. Och titta på...


fina båtar till exempel.


Eller så kan man titta på fågellivet. Vad är det för vitt där nere bland änderna?


Den fula ankungen?? En stor fin vit svan bland alla änderna.


Efter Simrishamn körde vi mot Kivik. Och stannade till på Mellby Skola. Ett annat ställe jag rekommenderar. Vet inte hur många gånger vi bara kört förbi, men idag stannade vi äntligen till. Och dottern fick den här fina väskan som bonus när hon köpte en liten leksak i den superfina butiken. Gissa om hon blev stolt över sin fina väska?

Efter shoppingen blev vi fikasugna och när favoriten Mellby Klockargård inte var öppen, så fick vi leta upp ett annat ställe.Café Sågmöllan fick det bli.


Mysig miljö och smarriga ost- och skinkbullar.Och alldeles bredvid ligger Sveriges stösta bronsåldersgrav, Kungagraven.
Under en väldig massa stenar hittar man graven


Barnen tyckte nog att stenarna var mer spännande än själva graven och hade bråttom ut.Men lilla fröken Nippertippa hade lite svårt att balansera på stenarna. Hon hade ju en fin väska att hålla koll på.


När vi kom hem grillade vi


och åt jordgubbs- och mozzarellasallad. Fast på vägen hem hann vi med ett snabbt besök på Stärkans Outlet i Kivik.

Om vi shoppade nåt mer än leksaken som gav dottern en bonusväska? Nää... Inget särskilt.

1 kommentar:

Caroline sa...

Härlig tur, den har vi också gjort. Gillade det där fiket, Sågmöllan. OCh bra tips med jordgubbar och mozarella, ska provas i sommar. Om det blir nån....