lördag 26 maj 2012

Dubbel spänning


Spännande kväll framför oss. Spännande att se om Loreen lyckas vinna. Fast mest spännande är det att se om jag lyckas hålla mig vaken. Det brukar jag aldrig göra.  

Heja Loreen!

UPDATE:

Låt nr 1 (England): Himmel. Om jag inte somnade till Humpernickeln så vete sjutton om jag somnar överhuvudtaget. Vilket sömnpiller!

Låt nr 2: Nja. Helt ok. Åtminstone ingen skämskudde.

Låt nr 3 (Albanien): Om hon inte haft så märklig klädsel hade jag somnat av musiken. Vad i hela fridens namn har hon på sig? Hänger  det en orm från hennes öra?!

Jag hade också skrikigt om jag haft en sån orm på halsen! Jisses.

Låt nr 4 (Litauen): Jag blir mållös. Ro hit ögonbindeln, jag behöver den så jag slipper hålla i skämskudden! Jisses.

Om man inte tycker det är tillräckligt underhållande med bidragen kan jag tipsa om att aktivera textning via texttv. Kul att läsa texterna. Om inte annat så tar det uppmärksamheten från att hålla i skämskudden.

Låt nr 5 (Bosnien & Herzegovina):  Om jag inte suttit upptagen med datorn hade det varit stor sömnvarning även på detta bidrag. Har hon förresten lånat Nanne Grönwalls klänning från Jag blir avundsjuk-låten?

Låt nr 6 (Ryssland): Kan inte somna till denna för barnen skrattar så högt. Dottern har hamnat i självsvängning. Himmel! Det var nog det sötaste jag sett sen dotterns fotbollsskor igår. Jisses vilka söta små gummor. Jag ger dem en röst. Förlåt Loreen, men tanterna får en exra poäng av mig.

Låt nr 7 (Island): Den här är dotterns favorit. Jag tycker jag känner igen den manliga sångaren. Vilket pojkband har han rymt från? Det må vara dotterns favorit, men inte min.

Låt nr 8 (Cypern): Visst liknar sångerskan Liv Tyler? Lalalala... Den här lär vi nog få höra mycket av till sommaren. En blivande radiohit?

Dottern dansar för fullt framför tvn.

Låt nr 9 (Frankrike):  Dottern dansar fortfarande. Kan tänka mig att jag kommer gilla denna om/när den spelas på radio. Och så kommer jag säga "Va? Var den med i melodifestivalen?"

Låt nr 10 (Italien): Amy Whinehouses italienska syster?

Låt nr 11 (Estland): Gary Barlows estländske bror? Tror inte på den som en vinnare men jag gillar den.

Låt nr 12 (Norge): Pinsamt likt Saade. Tycker mig känna igen låten också, men kan inte placera den. Den påminner starkt om en annan låt.

Låt nr 13 (Azeberjan): Nej tack.

Nej jag somnade inte. Jag missade ett antal låtar inklusive Loreen (typiskt!) pga nattning av barn.

Låt nr 18 (Turkiet): Den här hade nog varit bättre på turkiska istället för på engelska.

Låt 19 (Spanien): Ännu en ballad. Och Carolas víndmaskin på klänningen. Nej, inget för mig.

Låt nr 20 (Tyskland): Ta av mössan! Fånigt med mösssa inomhus. Ännu fånigare med mössa på scenen. I övrigt gillar jag klädseln. Befriande causal i ett sånt här forum. Låten? Jodå. Helt ok. Men jag hade föredragit en annan röst.  

Låt nr 21 (Malta): Ännu en Erik Saaddelåt? Inte till utseendet, men låten skulle Saade lika bra kunna göra. Eller Danny. Käckt fotarbete.

Låt nr 22 (Makedonien): Förlåt, men är det inte väldigt många kvinnor i år som ser precis likadana ut? Jag tycker jag sett henne förut. Ett par gånger. Ikväll. Låten? Nej, inget för mig.

Låt nr 23 (Irland): Om inte barnen somnat hade de nog hoppat runt på golvet här framför tvn. Låten känns som en svensk schlager. Javisst ja, det var visst svenska låtskrivare bakom den.

Herregud, är det inte klart ännu? Hur många låtar är med?

Låt nr 24 (Serbien): Vacker fiolspelande kvinna i bakgrunden. Låter lite som filmmusik. Varför tänker jag på Titanic?

Låt nr 25 (Ukraina): Ser ut som en housewife from New Jersey. Men vad har hon på huvudet?! Och vad har gycklarna bakom henne på sig?!

Låt nr 26 (Moldavien): Söta klänningar men de tappar lite på den tokiga dansen. Låten? Nej...

Puh... tur att låtarna var klara nu. Jag hade inte orkar en enda till. Men jag måste konstatera att det var ett ovanligt startfält i år. Brukar vara lite "freakshow" över det hela (förlåt...) men det var det verkligen inte i år. Kul! Ska bli spännande att följa röstningen. För jag är fortfarande vaken.

Update 23:25: Undrar om Christer Björkman sitter och funderar på om det är läge att löneförhandla snart?

1 kommentar:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Hahaha! Jag satt också och gjorde små noteringar för att hålla mig vaken eftersom jag alltid brukar somna, men igår gick det lätt att hålla sig vaken. Kanske kände jag på mig att det skulle bli en trevlig kväll...

Håller med dig i allt utom när det gäller Spanien som jag tyckte var en vacker låt. Hade text och sjöng högt! :-)