söndag 30 november 2008

Julångest

Varje år likadant. Jag längtar efter julen och att få pynta, men sen när jag väl står där, i röran, men tre stora flyttkartonger (!) fulla med pynt, så får jag lätt ångest. Hjälp så mycket grejor! Var ska jag ha allting? Gud, så jobbigt att städa när man pyntat ytor som resten av året är tomma. Och tusen andra tankar.

Fast jag tycker ju att det är så himla mysigt! När jag väl vant mig...

Idag har vi haft fullständig kaos mitt i julpyntandet. Ljusstakarna och julstjärnorna tog en evighet att hitta i förrådet. Maken fixade med el i förrådet, jag lagade ärtsoppa, Lillan promenerade runt runt och sonen var på läger och mitt i alltihopa pajade kranen i grovköket, så vi fick mindre översvämning! Jisses!

Istället för lugn adventsfika med nygräddade scones, pepparkakor och saffransbullar, som jag hade planerat, så blev det hämtemat från MacDonalds. (Blä!) Inga scones. Inga pepparkakor. Inga saffransbullar. Och inte har vi tänt första adventsljuset heller! Det får bli imorgon istället.

Jul, jul, strålande jul... :-)

Veckans i-landsproblem

3 kommentarer:

Blåbär och hallon sa...

Visst är det tur att man har några veckor på sig innan det verkligen måste vara jul?:)

Jag är en så´n som alltid pyntar lite för tidigt för att jag inte kan vänta... jag tycker det blir så mysigt med alla ljusstakar och stjärnor...

kram a

Petra C sa...

Skönt ändå att det inte är jul idag. Vår advent blev inte heller så "vacker" som jag hade tänkt mig men det var mysigt ändå.

♥ mamman i huset ♥ sa...

Översvämning - vattenskador - MARDRÖM!

Förra året 1 månad innan baby skulle anlända fick vi stor vattenskada i källaren. Sonen kunde inte vara i sitt rum och vi kunde inte gå ner i tvättstugan på 3 (!) veckor. Hemskt... Men vi hann färdigt innan baby-godingen anlände.

Ha det gott!