fredag 16 februari 2024

Fem en fredag - Spretigt



Så var det fredag igen och vi kör väl en fredagslista med inspiration härifrån. Dagens tema: Spretigt.

Vilken skiva kan du lyssna på repeat?

Jag brukar fastna på Spotifyspellistor och köra dem på repeat. Just nu den HÄR listan har länge gått på repeat hemma hos mig. 

Vad är något äckligt som hänt dig på restaurang?

Nu får ni hålla i er, för det här är riktigt äckligt. För många år sen hade jag ett jobb där jag reste mycket i tjänsten. På en resa i Kina var jag en gång på en restaurang i Beijing där det serverades pekinganka. Gott, men lite läskigt att se ankorna hänga med krok i halsen, men det är faktiskt inte det som är det äckligaste. När vi ätit färdigt gick jag och en kollega till toaletten för att byta kläder för vi skulle vidare på utflykt. Det var ganska smutsigt på golvet så vi fick balansera på skorna för vi ville inte ställa oss barfota på golvet och vi ville inte att kläderna nuddade det smutsiga golvet. Men det var inte heller det som var det äckligaste. Toaletterna hade hål i golvet och det var inga dörrar för toalettbåsen. Det var liksom fri insyn, både för den som uträttade behov och för den som stod utanför (och balanserade ovanpå sina skor för att byta om till shorts). Men inte heller det var det äckligaste. Det var istället - håll i er nu - att restaurangpersonalen använde toaletten och de uträttade sina behov och gick ut därifrån direkt till köket - UTAN ATT TVÄTTA HÄNDERNA! 

Jag har inte ätit pekinganka sen dess... 

Vad vill du uppleva innan du dör?

Skulle precis skriva att åka till Asien med familjen, men efter pekingankerestauranghistorien ovan vete sjutton... Men jag vill absolut uppleva mer resor. Massor av resor. 

Vilken är den bästa sitcomen?

Frasier

Vilka tre appar i telefonen använder du mest?

Instagram, Linkedin... är mobilkameran en app? 


Inga kommentarer: