måndag 7 september 2020

The end of an era, köksrenovering och snål hallonskörd







Söndagen tillbringades i trädgården. Mellan regn och hagel-(!) skurar var det uppehållsväder och riktigt angenämt att göra trädgårdsarbete. Men jag vet inte riktigt om just det här trädgårdsarbetet var så där jätteangenämt... Vi tömde lekstugan



Det är många år sen det lektes i den och om jag ska vara ärlig har det nog inte lekts så där jättemycket i den överhuvudtaget... Loppan var inte alls gammal, 5 eller 6, när hon såg att grannflickans lekstuga togs bort och då var det som att vår Loppa ville vara lika "stor" som den två år äldre grannflickan och sluta leka i stugan... 



Eller så var det för att hon inte var helt glad över de spindlar och andra kryp som tyckte stugan var mysig... 








Men nu är stugan röjd. Och en del saker (textilier och tavlor) åkte direkt till tippen, en del över gatan till en liten granne på ett år och en del upp på vinden. Som de två korgstolarna på bilden. Och två små tavlor som inte hade möglat. 



Jag hade gärna sparat en dockvagn också, men den hade inte överlevt år av fuktig tillvaro i lekstuga.... 



Stugan själv har heller inte riktigt överlevt med stil. Den är nästintill fallfärdig och vi kommer att riva den. Men inte just nu. Inte förrän vi har bestämt vad som ska ersätta den och inte just nu när den kommer agera extraförråd i samband med vår kommande köksrenovering. Ja!! Köksrenoveringen börjar närma sig! Äntligen. Den som vi tidigare i år hade planerat till sommaren. Men så kom corona emellan och materialleveranser och tillgång till hantverkare matchade inte våra önskemål. Men nu så. Snart! Stay tuned. Fortsättning följer.








Nu till nånting helt annat. Våra hallonbuskar. De står nog inte optimalt där de står för jisses vilken dålig skörd de bjuder på. Jag tror att vi plockat ungefär den här mängden bär tre gånger hittills i år. Och de är antingen omogna eller så pass övermogna att man måste äta dem precis när man plockat dem.  Men det är väl i och för sig precis så bär är som allra godast. Direkt från plantan till munnen. 




Inga kommentarer: