söndag 17 maj 2020

Köksval, spejsade fläktar och nostalgibilder på barn och kök


Följer ni Husdrömmar på SVT? Jag har sett vartenda avsnitt, varenda säsong och för varje avsnitt blir min övertygelse ännu större om att jag aldrig vill bygga eget hus. Alla dessa val! Jag hade blivit tokig. Och sönderstressad. 
Sommar-hemestern har vi planerat till köksrenovering. Och jisses, så många val man ska göra! Val av luckor, val av lådor eller skåp och val av hur stora de ska vara och var de ska vara placerade, val av bänkskiva, val av väggskydd, ska det vara kakel eller sten på väggen, val av knoppar eller handtag, val av diskho, val av blandare, val av belysning, val av placering av belysning, val av fläkt... jag blir tokig! Så tacksam att vi har relativt nya vitvaror, så det behöver vi inte välja. Jo, vart de ska placeras! Och val av ny spishäll, för den behöver bytas. Höll ju på glömma val av eluttag. Hur många, vilken sort, vart ska de placeras... Förresten när det gäller fläkt är det inte bara utseende och placering att välja mellan. Ska det vara frånluftsfläkt, utsugsfläkt, kolfilterfläkt... puh... risk man tappar sugen (haha, pun not intended!) innan man ens kommit halvvägs. 

Men, vi har nog kommit lite mer än halvvägs nu. Alla val är gjorda, förutom fläkt och eluttag. 

När det gäller fläktar, jag hade ingen aning om hur många varianter det finns att välja mellan utseendemässigt. Den ena mer spejsig än den andra. Kolla, här är ett urval: 


(eget kollage av googlade fläktar)


Och då lyckades jag ändå inte hitta bilder på nån av de ännu mer spejsiga varianter vi sett när vi åkt runt och kollat i köksbutikerna.


Här är förresten ett bildkollage från vårt nuvarande kök. Fast som framgår på barnen så var det några år sen de här bilderna togs... 3 kommentarer:

Nilla Tankebubblor sa...

Trendenser är ett bra tips! Bloggen och boken.

smile sa...

Tack för tipset, Nilla!

Nilla Tankebubblor sa...

Mera tips:
https://www.husligheter.se/2020/05/25/hur-ofta-valjer-du-form-fore-funktion-och-tvartom/
(kolla även inlägget om det superopraktiska, men moderna, köket)
Jag tror inte alls att du riskerar att hamna där, men det är en intressant iakttagelse att läsa om. apropå att renovera kök.