onsdag 5 februari 2020

Familje-TV-tid a la 2020


När jag växte upp satt de flesta familjer klistrade tillsammans framför TVn på fredag- och lördagkvällar. Det fanns inte så många kanaler och program att välja mellan, så det var svts familjeunderhållning man tittade på. TV1 hette det, på den tiden. Man bänkade sig 20.00 på fredagar. Och lördagar. Minns ni? Razzel? Nöjesmassakern? 


TV-utbudet ser lite annorlunda ut numera. Om man överhuvudtaget tittar på TV. Man streamar från Netflix eller liknande. Eller så kollar man youtubeklipp. Och man sitter förmodligen inte i samma soffa... 


Ungefär som vi. Fast just nu kör vi en variant på familje-TV-tittandet. En lite udda variant. Jag, 12-åringen och 17-åringen tittar på samma program. Samtidigt. Fast inte samma avsnitt. Lite galet. Vi har fastnat för samma Netflixserie, men vi började inte titta tillsammans. Så nu tittar en av oss på avsnitt 3, en på avsnitt 7 och en på avsnitt 9. Samtidigt. I olika rum. 


Familje-TV-tittande a la Tjugohundratjugo. Vad vi tittar på? 


En realityserie där ett antal personer låses in i varsin lägenhet där deras enda kontakt med varandra är genom röststyrda chattskärmar. De får presentera sina profiler för varandra med bild och text. Antingen är de helt ärliga eller så hittar de på en alter ego-profil.  De lär känna varandra genom att chatta och leka onlinespel, utan att träffas på riktigt. För att vinna priset på 100.000 dollar måste de rejta varandra och en efter en åker dem hem.


Och det gör på riktigt ont i hjärtat när de åker. För de är alldeles alldeles hjärtevärmande personer. Och hjärtevärmande är det att jag och kidsen delar på upplevelsen. På vårt alldeles egna sätt. (Tack Emma för tipset!)Inga kommentarer: