fredag 27 december 2019

Julbubblehälsning från två julaftnar

Hej från julbubblan! I ordets alla bemärkelser. Man befinner sig som i en julbubbla när man är julledig. Och man känner sig som en julbubbla efter allt man stoppat i sig i matväg... Jisses alltså, igår var en sån dag. Firade årets andra julafton på annandagen - ja, vi firar julafton på julafton och julafton på annandagen. Varje år. Halva släkten julaftonsjulafton och andra halva på annandagen. Och så växlar vi året därpå. 


Igår var det alltså julafton nummer två hemma hos oss. Annandagsjulafton. Vi åt inte julmat direkt, men vi åt. Och blev mätta. Så mätta att efterrätten fick stå orörd. Eller rättare sagt, vi tog fram och smakade, och sen fick gästerna en doggy bag med sig hem. Fast det kanske beror på att vår thailändske granne knackade på dörren och önskade GOD fortsättning med det här:


En laddning alldeles nylagade thailändska vårrullar! Perfekt tajmat eftersom jag inte hade planerat någon förrätt till kvällen, eftersom vi åt rejäl glöggbuffé mitt på dagen. 


Eftersom det var alldeles nylagat och frestande dukade vi fram till en spontan - och spartansk - förrätt i köket. Himmel så gott! I övrigt såg vår Annandagsjulafton ut så här:


Julklappar under granen.


Glöggbuffé, där jag förresten testade det HÄR (<-- klicka) våffelreceptet från Ernsts julprogram. Det kan jag rekommendera.


Så här såg dukningen ut till kvällsmaten i vardagsrummet. Lite mindre juligt röd. Jättenöjd med den där duken, förresten. Klickade hem den härifrån tidigare i höstas och var först tveksam om jag skulle behålla den, men den passade perfekt till juldukningen. Och eftersom den inte är så julig i sig själv, så funkar den året om.   
Rött ÄR julens färg. Och röda snitt-amaryllisar är julens blomma. På delad förstaplats med hyacinter förstås. Och små röda mini-julstjärnor som synes. När man inte är sugen på julmat kan man ju alltid servera nåt som nästan är känns somrigt lätt. Varmrökt lax och kokt potatis till exempel. Yummy! 


Naturligtvis hann vi med en omgång julklappsspel också. Alltid lika kul att konstatera att det är vissa julklappar som far extra mycket fram och tillbaka över bordet. Alla vill ha just den, eller de julklapparna. Här var det det ljusblå paketet med änglar och tomtepåsen som for fram och tillbaka.


Inget av dem landade hos mig. Och faktiskt inte nåt av alla paket med godis heller. Men väl ett storpack värmeljus. Hurra! Alltid välbehövligt. Precis som godis alltid är, enligt vissa... Hrm... 


Så här firade vi alltså årets andra julafton, igår när de egentligen stod Annandagen i kalendern. Hur firade vi julafton på julafton då, undrar ni kanske. Men den stora frågan kanske är om vi fick en vit jul?


Nope, som synes. Ingen vit jul i sikte. Än. 


Men låt oss ta sikte på julaftonsjulafton. 


En annan gran och andra julklappar.Och dukat för jullunch.


Som bestod av det här. 


Sill och lax till julpeppade människor


och köttbullar till två julpeppade hundar.Fast just här ser Faster Smilla inte så jättepepp ut. Men jisses vad det blev fart på henne när det var dags för det här:

Julklappsutdelning!Ja ni ser. Både hon och lilla svarta trollet Alva var minst lika pepp som vi andra på julklappar.


Apropå julklappar... så här såg delar av paketberget ut när vi spelade julklappsspel. Och berg var väl en talande beskrivning, kolla in det stora paketet, som innehöll en pall!


Själv gick jag hem med ett litet filmfrågespel. Redan flitigt använt av maken och mig, kan jag berätta. Flitiga är vi inte just nu dock. Idag är det första "riktiga" jullovsdagen för oss. Inga förpliktelser, inga tider att passa. Bara vara, äta och göra det man känner för. Uuuuunderbart! NU är det jul! 


Fortsätt njut, för det lovar jag att vi gör.Inga kommentarer: