Efter allt frossande den senaste tiden och som ligger framför oss, fick det bli en viktväktarvänlig efterrätt idag, så här dan före dan. Det fanns jordgubbar i mataffären, men de såg inte så fräscha ut. Jag valde hallon och det smakade kalas det med.
(bild och recept från viktvaktarna.se)
4 port.
3 st gelatinblad
1 st vaniljstång
1 dl mellanmjölk
1 msk socker
3 dl yoghurt 2 % vaniljyoghurt
150 g jordgubbar
1 mk florsocker
1 tsk kardemumma
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en kastrull tillsammans med mjölk och socker. Koka upp mjölken.
Lägg i gelatinbladen och rör så att de löser sig.
Låt mjölken svalna till fingervarmt. Blanda sedan med yoghurt.
Häll upp i glas och låt stål i kylen minst 2 timmar.
Skär jordgubbarna fint och blanda med socker och kardemumma. Lägg det på pannacottan och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar