lördag 15 april 2017

Påsklördag



Påskharen levererade och imorse fick barnen varsin snittslad bana att hitta till påskäggen. Ägg i plural eftersom både Farmor och Mormor lämnat ägg, som jag också inkluderade i äggjakten. De fick börja med en lapp med första ledtråden. När de hittade den, fanns där en ny lapp med ny ledtråd. Sex ledtrådslappar vardera (puh...) fick de leta upp och halvvägs hittade de varsitt litet ägg. När sex lappar var hittade fick de fortsätta jakten utan lappar. Övriga ägg hade jag, eh... påskharen!, gömt utan ledtrådar. 







Äntligen!



Jakten gick bra, fram tills det saknades ett ägg. Det tog ett tag innan det hittades, och jag var inte till mycket hjälp, för jag hade själv glömt bort var jag, eh.. påskharen, hade gömt det. 



Igår: Visserligen kyliga vindar men uppehållsväder och vi utnyttjade dagen på bästa sätt med utflykt och skejtande. 



Idag; hemmadag med regn och risk för snöblandning. Nån tackade precis nej till badhusbesök med bästis och roar sig med lite påskpyssel som låg i ett av äggen. Nån har bäddat ner sig med film på padda. Nån sover middag. Alla har fått godis och njuter av en hemmadag. Själv ska jag snart närma mig symaskinen. Senare idag dukas påskmaten fram.







Påsk, precis som vi vill ha den.




Inga kommentarer: