tisdag 2 april 2013

En helt annan dag. En annandag.

Påsken kunde inte avslutats på bättre sätt än den gjorde. Med plusgrader och strålande sol.
Det var bara att ta på sig gummistövlarna och dra ut i trädgården. Det är nåt visst med vårens första trädgårdsdag. Om jag svär resten av våren/sommaren åt trädgårdsarbete så njuter jag desto mer första gången på våren när jag får ge mig i kast med vårrensningen.
Dottern plockade fram sandleksakerna och sonen drog in till grannen som haft studsmattan uppe hela vintern och äntligen fått den snöfri. Och maken plockade ner julbelysningen (ja, julen varar ju till påska...) och jag rensade rabatter.
Och så invigde vi grillsäsongen. Vilket kändes något surrealistiskt.
Eftersom halva trädgården fortfarande befinner sig i vintern. Rackarns snö som aldrig vill försvinna! Tro mig, jag funderade allvarligt på att blåsa bort den med hårfönen. Eller rättare sagt spola bort den med vattenslangen. Men maken lyckades avstyra mina vilda idéer.  
Efter flera timmar i solen gick vi in och åt upp resterna av påskmaten. Resterna av godiset gömde jag i en låda högst upp i skafferiet. Nu är det sockerdetox som gäller. Åtminstone till lördag. Eller fredag. Eller ikväll. Hrm...


5 kommentarer:

Unknown sa...

Åh, vad härligt med trädgårdspyssel!! Vi har firat påsken i Polen och trodde verkligen att vi skulle få möta våren. Tji fick vi!!

//Linda

smile sa...

Linda: Haha, läste först att ni firat påsken i poolen. :-D. Men påsk i Polen låter inte alls dumt. Trots att ni inte fick möta våren.

Jennica... sa...

Det där lät som en helt underbar dag tycker jag!

Jag gömde inte det godis som fanns kvar igår....jag krängde i mig alltihop. Men nu är det slut och nu är det ny månad, ny vecka och nya tag! :)

Kram!

♥ mamman i huset ♥ sa...

Ser så härligt ut! Tänk att vi också börjar ana vårens ankomst. Inga gräsmattor dock, men asfalt.

Men än ska vi hinna med många mil i skidspåren. Härligt!

smile sa...

Vi har haft snörekord denna vinter. Inga snöberg men väl snö. Som inte smält bort.