måndag 12 april 2010

Småfolks charmiga slutledningsförmåga

Hämtade dottern lite tidigare från dagis idag. 2,5 årskontroll på BVC.

Alla barnen var ute på dagisgården och lekte. Min lilla loppa ropar glatt hej till sina kompisar, som tydligen har stenkoll på vem som går hem först och hur mycket klockan är. Två smågrabbar, 2,5 och 3,5 år gamla hejar tillbaka, dock något förvånade. "Ska hon gå hem nu?!" Jag förklarar att hon skall gå hem lite tidigare idag. "Jaha", sa grabbarna och när vi lämnar dem bakom oss hör jag dem prata med varandra; "Hon skulle gå tidigare idag. Hon fyller nog år idag".

4 kommentarer:

Jenny sa...

Härliga ungar, säger jag bara!!!!! När jag hämtade Aaron idag på dagis mötte vi en mamma vid grinden och Aaron säger glatt: Hej Cliffs mamma! Hej, sa hon! Helt galet att de har sån koll på de andras föräldrar, det är ju mer än vad man själv har!

Kram!

♥ mamman i huset ♥ sa...

Hahahahaha! Fantastiskt!

Just så'nt får mig att inse att vi vuxna faktiskt ibland tror att barn är lite tröga... Det är de ju verkligen inte. De är ju supersmarta och det gäller att utnyttja det säger jag som precis har börjat låta barnen - alla 3 - laga mat och baka HELT SJÄLVA! NU ska de minsann lära sig. Det är ju ändå jämt smutsigt i köket så skillnaden blir inte såååååååååååå stor.

Kram!

Anonym sa...

Snacka om att de har stenkoll;)) Kram

Gottegrisen sa...

Barn är underbara och de går INTE i repris, så det gäller att njuta när det går :o)

//Linda