torsdag 8 april 2010

Big Apple istället för lingonberries

Om dottern dagligen frågar "E de pasta, mamma?", så frågar sonen "Vilken dag är det idag?" varje morgon vid frukostbordet. Och varje morgon utspelas samma tokkonversation. Mamman och Pappan, som förmodligen inte är riktigt vakna ännu, svarar vilken veckodag det är. Varpå sonen blir irriterad och upprepar sin fråga, nu med förtydligande om att han vill veta vilken siffra det är på dagen.

Idag gjorde jag slag i saken. Kalender inhandlades. Nu ska vi ha en kalender på väggen där barnen får turas om (ha ha, tror jag på den?) att dra fram dagens datum.


Men naturligtvis kunde jag inte låta bli att göra en 'make over' på kalendern, innan den hamnade på väggen. Lingonkransen skulle bort.


Superenkelt att ta loss kalenderblocket från baksidan. Den sitter fast med två böjda clips.

Ett gammalt fotovykort med New York motiv från Ikea klistrades över den ursprungliga baksidan.
Kalenderblocket trycktes tillbaka genom de gamla hålen och vips; en made over kalender och lingonkransen är ett minne blott.

Lyckades förresten pruta mig till ett bättre pris på kalendern i bokhandeln. När jag skulle betala, kunde jag inte låta bli att fälla kommentaren "Märkligt att ni säljer kalendrar, så här långt in på året, till fullpris." "Vill du ha den rabatterad, så kan jag dra av 20%?" fick jag till svar. Jatack, det gjorde inte ont precis.

UPDATE: Sonen blev lycklig över kalendern och imponerad över att jag pysslat ny baksida. Pysselkille som han är. Val av motiv var lyckat. Han associerade till skateboarding, såklart.

6 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Genialt! Snyggt!

Och snart kommer jag att bombardera dig med kommentarer i bloggen!

Kram!

Anonym sa...

Vet inte om jag är mest imponerad av ditt prutande, ditt pysslande, att det är New York på bilden du valde, eller att du ska få barnen att turas om dra fram dagens datum.../M

Anonym sa...

I like it!! Vykortet skulle sitta fint hos mig här med;) Gillar graffiti och skatestieln...men nå´n skateboard ska jag nog inte ge mig ut på, hihihi. NU vill jag med ha en så´n fin och om man kan pruta, ja då är det nog dags för en tur till bokhandeln;) Kram Milla

Jenny sa...

Vilken jättebra idé! Den blev ju HUR SNYGG SOM HELST!!!!!! (Måste nog apa efter dig, tror jag;-)

Ha en riktigt bra helg, förresten!

Cajsa sa...

Smart & snyggt!

Pernilla sa...

Smart. Smart sätt att kanske slippa den där frågan vareviga dag. För att inte tala om din superläckra pimpning av almanackan. Måste nog ta efter din idé. Tack för tipset!