onsdag 10 mars 2010

Boktips x 3

Här kommer en hel drös boktips på en gång. Böcker som griper tag och berör.


SKYNDA ATT ÄLSKA av Alex Schulman

Vemod och sorg blandas med humor och oceaner av kärlek. En gripande berättelse om en far och en son och deras kamp mot tiden. Allan Schulman gick bort 2003, Alex var då 27 år, Allan 84.


SONAT TILL MIRIAM av Linda Olsson

En gripande berättelse om att söka efter sitt förflutna, om att blottlägga hemligheter som varit begravda för länge, om betydelsen av att tala med varandra om viktiga och smärtsamma händelser i livet. Men framför allt är det en roman om kärlek.


VINDENS SKUGGA av Carlos Ruiz Zafón

Daniel Sempere är 10 år när hans pappa tar honom med till De bortglömda böckernas gravkammare i Barcelonas gamla stad. Där finner han romanen Vindens skugga av den bortglömde författaren Julián Carax, läser den under en natt och blir fullkomligt besatt av den och av dess mystiske författare. Sökandet efter svaren på alla gåtor som omger boken och dess författare kommer att prägla Daniels liv för all framtid. Varför har någon ansträngt sig så för att sopa igen alla spår efter Julián Carax? Varför bevakar den sadistiske kommissarien Fumero varje steg Daniel tar? Varför börjar Daniels eget liv alltmer påminna om Julián Carax? När Daniel till slut finner både kärleken och svaren på alla gåtor har läsaren fått ta del av en totalt uppslukande berättelse, lika gäckande gåtfull, romantisk, mystisk och lockande som det labyrintiska gatunätet i Barcelonas gamla stad.

(Bild och text från cdon.com)

2 kommentarer:

Cajsa sa...

Läste just "skynda att älska" och har aldrig gråtit så mycket av en bok. De sista två sidorna läste jag tio gånger samtidigt som jag tittade på omslagsbilden...

♥ mamman i huset ♥ sa...

Ska snart beställa fler böcker så jag tackar så väldans mycket för dina tips!