tisdag 8 juli 2008

Utflyktstips - Ystad

Man ska inte lyssna på väderleksrapporterna. Det blir bara fel. Igår skulle det bli regn, så vi laddade för en pysseldag hemma. Det blev kanonfint väder! Idag skulle det bli fint väder, så vi laddade vi för utflykt. Det har regnat! Men vi fick en trevlig utflykt ändå. Planerna var Kåseberga och Ale Stenar, men pg regn (och hungrig son) fastnade vi i Ystad. Vilket visade sig vara en fullträff.

Ystad är en trevlig liten stad och riktigt mysig på sommaren. Det visade sig vara Munkmarknad denna veckan, så gatorna kantades av hantverksstånd och godsaker. Lagom mycket. Och så var det naturligtvis rea överallt. Det verkar krylla av trevliga inredningsbutiker i Ystad, så det hanns med det också. Far och son tog en åktur i en gammal brandbil och jag passade på att besöka några trevliga butiker med en sovande dotter i vagnen. Perfekt!


Kan rekommendera Hemtex i Ystad. Stor, trevlig butik och mycket fräschare än många andra Hemtexbutiker jag besökt. Butiken Levande Hem är ett måste när man besöker Ystad. Shabby chic, zink, Greengate m.m. Boudoir är en annan trevlig butik. Hann inte in, men såg att det fanns en trevlig butik med choklad (!) som hette Chokladbiten. Kul!

1 kommentar:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Under helgen har vi varit i trånga Huvudstaden, vi har upplevt mycket roligt men hela familjen hade ändå mycket hellre varit i Ystad... Åh, vad jag längtar till Skåne nu. (Bodde i Malmö i 6 år för några år sedan.)