torsdag 17 juli 2008

Utflyktstips - Gränna
(googlad bild, bildkälla okänd)Tillbringade en kanonhelg i Gränna med familjen och Gränna med omnejd kan verkligen rekommenderas för barnfamiljer. Här finns massor av aktiviteter för hela familjen. Sexåringen var helnöjd och har längtat hit sen vi var här förra sommaren. Gränna är ett måste varje sommar för oss.I år stannade vi två nätter och hann med en hel del. Här är lite tips:Strandterassens Vandrarhem ligger "mitt i smeten" nere i hamnen. Prisvärt framför allt för läget och den goda frukostbuffén och den mysiga uteserveringen.Alldeles bredvid ligger camping och stugby, om man hellre vill bo där. Vandrarhemmet har passat oss alldeles utmärkt.På gångavstånd från vandrarhemmet ligger hamnen, där man kan titta på båtar (sonens favoritintresse), äta supergod glass på Piren (som även har väldigt god mat), spela minigolf (i en av banorna skjuter man in bollen i avgasröret på en gammal bil - ytterligare en av sonens favoriter), bada (barnvänlig långgrund vik med liten vattenrutschkana och klätterställning en bit ut i vattnet), fiska öring (odlad fisk i damm), ta båten till Visingsö där man kan åka remmalag, cykla, fika...Ja, listan är lång på vad man kan sysselsätta sig med. Och då har jag inte nämnt aktiviteterna uppe i byn där man kan titta på polkagristillverkning och köpa polkagrisar eller besöka Brahehus ruinen.
För vuxna rekommenderar jag Gränna Knäcke (köp hem knäckebröd och fantastiskt goda skorpor...) och den gigantiska räkmackan på Grännabergets kaffestuga (värt besväret att promenera upp till - fast det går även bra att ta bilen dit. Barnvagnen får man dock lämna hemma eller i bilen).


Mer tips och info hittar du om du klickar -->  HÄR.

1 kommentar:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Roligt med utflyktstips när det gäller Gränna eftersom vi har dåliga erfarenheter därifrån. Det kan dock bero på att jag var gravid när vi var där och jag mådde MYCKET dåligt...