fredag 30 maj 2025

Om du mot förmodan skulle få risottorester över

 


Hittade den här bilden när jag rensade mobilkameran, minns inte om jag använt den här. I så fall får det bli favorit i repris. Tål att upprepas. För anledningen till att jag tog bilden var att jag skulle just tipsa här om ett smarrigt recept att laga på risottorester. Om du skulle råka få sådana över. Annars får du laga större sats så du garanterat får rester, för det är så gott att det är värt det. Men det är mäktigt, så man orkar tyvärr inte äta så många som man skulle vilja..

Risotto - kall

1-3 ägg 
 ca 1-2 dl mjöl 
ca 3 dl pankoströbröd
en halv boll mozzarella



Gör så här:

1.

Blanda ett ägg i din kylskåpskalla risotto och riv ner lite parmesan.

2.

Forma till små köttbullsstora bollar och tryck ner en liten bit mozzarella. 

3.

Sen är det dags att panera. Förbered tre djupa tallrikar, en med mjöl, en med vispat ägg och en med pankoströbröd. Doppa bollarna i den ordningen. Mjöl -> ägg -> ströbröd.

4.

Värm matolja (eller oliv eller raps) i en stor tjockbottnad kastrull eller gryta. 180 grader ska oljan vara när du försiktigt lägger ner bollarna, några i taget. Vänd med en hålslev så bollarna får gyllene färg runt om. Lägg över på tallrik som du lagt lite hushållspapper på, så kan de rinna av. 


Servera direkt och njut! 

Inga kommentarer: