torsdag 2 januari 2020

TV-tips ikväll!

Om ni inte behöver gå och lägga er supertidigt ikväll tipsar jag om en jättebra film på svt 1 kl 22:50. Vet inte om den går att plocka fram på svtplay. Men faktiskt, filmen är så bra att det kan vara värt att komma i säng lite sent ikväll och bänka sig framför TVn. 


***

En varm sommarkväll samlas ett antal par och singlar för att avnjuta en god middag tillsammans. De har känt varandra i åratal och borde veta det mesta om varandra. Men gör de verkligen det? 

Plötsligt får en av dem idén att testa ett socialt experiment. De ska alla lägga upp sina mobiltelefoner på bordet, varefter alla får ta del av samtliga samtal och sms som dyker upp under kvällen! Efter livliga diskussioner går slutligen alla med på att delta i leken, som snart visar sig bli en vådlig rysk roulette med deras egna hemligheter som högsta insats. Det blir en kväll om ingen av dem någonsin kommer att glömma. 

***


Filmen gjorde biosuccé 2016 och jag såg den året efter och var alldeles knockad av den. Sååå himla bra. Och så är den på italienska också, så det är som ljuv musik att lyssna på den. Om du inte kan italienska är det dessutom en övning i mindfullness att se den. För du kan inte multitaska och hålla på med nåt annat (som typ pilla på din mobil) samtidigt som du tittar! Såvida du inte kan italienska alltså. 


Men se den! Du ångrar dig inte! Handlingen, budskapet, miljöerna, maten! Du kommer vilja konvertera till att bli italienare efter du sett den. Eller så blir du grymt sugen på italiensk mat. Och du kommer se lite annorlunda på ditt mobilanvändande... kanske. Inga kommentarer: