måndag 17 september 2018

Vintageväska, brocantebilder och köpånger


Förra veckan gick jag som vanligt in en sväng på secondhandbutiken som ligger i närheten av kontoret. Stod länge och fingrade på den här väskan.


Som en minivariant av en klassisk portfölj. Jättesöt.


Lite "patinerad", men inte värre än att det skulle gå att putsa upp. Jag var såååå nära att köpa tills jag synade den ännu noggrannare och såg att axelbandet sjöng på sista refrängen. Hade säkert gått att fixa hos en skomakare, men jag lät den hänga. Det var ju inte så att jag var i akut behov av ännu en väska... 


Apropå secondhand. Jag tror inte att jag har visat bilderna från den gigantiska loppmarknad vi besökte i Frankrike i somras. 


Här kommer ett bildregn!En dag i veckan, just nu minns jag inte vilken veckodag det var, är det stor utomhus Brocante (loppmarknad) i Nice. Jag shoppade ingenting, men det var kul att bara gå runt och kika på allt. 


Ni ser ju, allt mellan himmel och jord. Inte så mycket "skräp". Vintage Dior och Hermes, antikt porslin, konst... ja, det fanns lite av allt möjligt där. Och varmt var det! Jag led med säljarna som stod helt oskyddade i stekande 35 gradig sol, timme ut och timme in. Inget som frestade till köp dock och inget som jag så här i efterhand minns och ångrar att jag inte köpte. Inte där. Dock på en annan, betydligt mindre marknad, en annan dag, då det fanns massor av gamla reklamtryck och andra fina bilder som man skulle kunna rama in. Det ångrar jag att jag inte köpte några... Inga kommentarer: