måndag 27 juli 2015

Frukostfavoriter

 

Att vi gillar hotellfrukostar är väl bekant sen länge. Men vi har lite olika favoriter bland hotellfrukostutbudet. Jag gillar äggröra och stekt bacon, men det är jag ensam om i familjen. Croissanter älskar vi allihop. Tyvärr serverades det inte några croissanter på just det hotell vi valt i Berlin, men det gick ingen nöd på oss. Vi hittade andra godsaker.
 
 
 


 
 
Nutella, till exempel. Fast här var det inte "äkta" Nutella, utan ett annat fabrikat, men det gick ner det med. Jag hittade ett körsbärstema. Körsbärsmarmelad och - det godaste jag vet - körsbärsyoghurt. Varför finns inte det i Sverige?! Jo, det finns Bärry, men den finns tydligen i ett väldigt begränsat utbud av matbutiker. Men jag är glad att jag hittar den utomlands och då njuter jag extra mycket.
 
Som jag tidigare berättat finns det en frukost/brunchkultur i Berlin och caféerna serverar det ända fram till fyra på eftermiddagen. Underbart! Just i det här fallet var det kalas, när vi inte fick några croissanter på hotellfrukosten. Man kunde ju ta en Fransösischer Früstück på stan.
 
 

 
 

Inga kommentarer: