lördag 25 maj 2013

Potatis och gurka

Tidigt imorse sammanstrålade tre generationer flickor på en plantskola i närheten. En vårmarknad vill man ju inte missa. Framför allt inte som vädret inte varit så vårlikt på sistone. Allt för att få lite vårkänsla.

Massor av folk och massor av blommor.

Och så lite aktivitet för barnen.

Potatistryck till exempel! Och lilla fröken pysslig kastade sig så klart över penslar och potatisar.
Visst har jag gjort sånt här när jag var liten. Men varken mamma eller jag mindes att vi gjorde såna här piffiga stämplar. Så himla fiffigt. Dela en potatis på hälften, tryck ner en pepparkaksform med valfritt motiv, skär bort längs kanterna, lyft av formen och voila! En stämpel!
När potatisarna var färdigtryckta kunde man välja ett frö och plantera. Jag var övertygad om Loppan skulle välja den enda blomsorten där fanns att välja på (solrosen överst till höger), men hon har kanske ärvt sin mors något kyliga förhållande till gula blommor. För hon valde nåt helt annat.
Gurka!

(Fast det är tveksamt att det blir några gurkor för liten Loppa råkade visst tappa krukan två gånger och jag fick skrapa ihop jorden och lägga tillbaka den...)
Om vi fick med oss nåt annat hem än gurkplanta och potatistrycksmålningar? Jodå. Förra årets favorit hittades, blomsterbasilikan, och så persilja, rosmarin och timjan.

Nu vill vi bara ha tillbaka lite värme också. Så vi kan vara ute och njuta av blomsterfägringen.


3 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Vilken idé med pepparkaksformarna! Kul!

Men inget som ska testas idag eftersom det redan är kaos i köket. Eller förresten kanske det är när det redan är kaos man ska köra på med ännu mer kaos...?

Tål att funderas på.

smile sa...

Tillfällena utan kaos inträffar inte ofta, tycker jag...

:-)

Anna sa...

ser ljuvligt ut!