tisdag 19 februari 2013

Helt sjukt

Två timmars väntan på vårdcentralen. Är man inte sjuk när man kommer dit, så blir man det definitivt när man går därifrån. Litet utrymme, mycket snörvel och hosta. Suck. Dessutom, kommer dit med öronöm son en kvart innan de öppar och det är tretton personer före oss i kön!

Äntligen hemma och öppnar medicinförpackningen och konstaterar att vi fått penicillintabletter. Två stora tabletter att svälja hela? Nej, det har han aldrig fixat och fixar inte nu heller.

Suck.

Nu. Telefonkö för att få nytt recept utskrivet. Låt oss hoppas vi slipper åka dit igen.


(googlad bild)

UPDATE:
Jag kan inte dricka röd saft. När jag var liten fick jag krossad medicin på en sked med röd saft. Uärk! Råkade ut för världens mest sympatiska människa...eh.. not!... på vårdcentralen. Hon vägrade ge oss nytt recept. "Krossa tabletterna och låt honom äta med yoghurt eller glass!" Ok. Visst. Yoghurt och glass är inte det nyttigaste man kan äta, så visst. Han kan behöva bli avskräckt för yoghurt och glass. Som jag blev för röd saft. Suck.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att det ska vara så svårt för vissa att vara så lyhörda och lösningsfokuserade. Räcker det inte att må dåligt av sin öroninflammation. Kan man inte få den lindrigaste formen av medicin i det läget...?! Det finns ju faktiskt alternativ i sortimentet! :-( /M

smile sa...

Suck.