söndag 25 november 2012

Tomtar, hästar, prinsessor och sånt

Medan storebror var iväg och spelade fotboll - och gjorde hattrick! - i sällskap av pappa så åkte dottern och jag iväg på julmarknad.


Tomtar var där ingen brist på precis. Den här mötte oss innan för dörren. Och höll på skrämma slag på oss när den började röra sig och spela oväsen musik.


Den här tomten var dock levande. Även om han var både tystlåten och inte direkt på alerten. Men fina goodiebags delade han ut!


Om det erbjuds ansiktsmålning så är det en som aldrig bangar. Under tiden vi väntade på tre barn före oss i kön stod hon och pekade på motivet hon valt. Dubbelklicka på vänstra bilden eller scrolla längre ner i inlägget så syns det vad hon - så klart! - valde för motiv. 


Och under tiden satt tomten och sov? tittade på.


Här var några fler tomtar.


Hrm... Undrar varför det ligger hö i en hög där borta?Jo för att det fanns två ponnyhästar att rida på! Möt Markus och Ludvig. Dagen till ära utklädda. I tomteklädsel. Så klart.

Viljan fanns där, men modet svek så det blev ingen ridtur för Loppan.


Istället letade vi upp fler tomtar att hälsa på. (Bäst att passa på, för hemma brukar vi inte ha så många tomtar. Förutom de vi har på loftet. Året om).


Är man på julmarknad måste man ju fika!

Nån som är nyfiken på vad det fanns i goodiebagen?


En blomma, ett tyghjärta, en clementin. Och en TuttiFruttiklubba. Men den norpade dottern direkt, så den fick jag inte med på bild.


Apropå bild, så rusade dottern, sin vana trogen, hem och dokumenterade höjdpunkten på äventyret. Det var så klart ett prinsessmotiv hon valde vid ansiktsmålningen! Och så här såg det ut, när hon ritade av sig själv.

Själv gick jag och retade mig på att jag fyndade finfina hyacintkrukor till nästan inga pengar alls, men glömde att köpa hyacinter...

Inga kommentarer: