tisdag 24 juli 2012

Läsäventyr och boktips

Maken och jag brukar alltid packa ner en drös böcker i packningen inför en semesterresa. Av någon  anledning blev det inte så många böcker nedpackade den här gången. Trodde nog inte att det skulle finnas utrymme för att läsa i lugn och ro. Så fel man kan ha.


Den ena av de två böcker jag fick med var den här. Jag sträckläste den i bilen och rekommenderar den varmt. Vet inte om jag kommer att se filmen, men boken var alldeles fantastisk. Fem smajlisar.


Andra boken var den här. Också läsvärd och även detta en bok jag rekommenderar. Jag ger den fyra smajlisar.

Dag två hade jag redan läst bägge ovannämnda böcker. Jisses. Jag var grymt lässugen,


I bokhyllan i huset vi hyrde hittade jag den här. Nu var det sträckläsning igen. Jisses! Läs den! Scary men så himla bra. Full pott, fem smajlisar.

Nu var jag riktigt riktigt lässugen och jag försökte mig på ytterligare två böcker i den franska bokhyllan. Som inte bestod av franska böcker, för där hade jag gått bet. Men väl av mer eller mindre hårdkokta svenska deckare som absolut inte tilltalar mig. De åkte tillbaka i hyllan efter ett halvt kapitel vardera. Bland annat en annan Nesbo-bok. Jisses, vilken läskig fantasi han måste ha, den karln! Urk.


Nä, jag behövde nåt mer lättsmält efter det. Det fick bli sonens bok. Som jag läste på en timme. För en tioåring (läs: sonen) är det en fullpoängare.

I bilen hem läste jag resebroschyrer och kartboken bara för att få läsa nåt. När vi körde in i Tyskland gick jag in på första bästa mack för att köpa nåt att läsa. Tyska behärskar jag. Men kände att en hel bok nog var att i mastigaste laget. Det fick bli en tysk skvallertidning och en tysk inredningstidning. Skvallret var mer givande än inredningen, kan jag säga. Inte i min smak.

Note to self: Nästa gång jag åker bort mer än en natt ska jag fylla en väska med böcker. Även om jag så ska släpa hem dem igen olästa, så ska de med. Hellre det än grym läsabstinens!



Väl hemma kastade jag mig över första bästa bok jag hittade. Det blev två böcker på lika många dagar. Den första, hrm... lite väl privat, kändes det som. Den andra? Helt galen! Men de var lättsmälta och snabblästa. Tre smajlisar vardera.

1 kommentar:

Maria Z sa...

God morgon! Läste själv Huvudjägarna i somras, riktigt bra! Slukar också många böcker just nu, mest deckare i solstingen. Ha det gott i värmen!