söndag 28 november 2010

Så här i adventstider

Oj oj oj, inte lätt att adventspynta när små fingrar vill pilla på allt. Det tog en kvart sen var första pyntet trasigt. Trots mycket försiktiga nyfikna fingrar. Sen förtvivlade tårar på det för att Liten tror att "tomten blir arg" för att julpyntet gick sönder. Och om tomten blir arg kanske man inte får de där efterlängtade julklapparna. Som förhoppningsvis innehåller en rosa barbiebil. Eller en klänning med vingar så man kan flyga som Tingeling. Även om varken mamma eller pappa sagt nåt om arga tomtar och uteblivna julklappar, så kan man ju räkna ut själv. Trots att man bara är tre år.

December är en lång månad. En lång månad av väntan. Och inte blir det lättare om det finns en massa frestelser som man vill titta på. Och ibland vill man ju titta med fingrarna. Om man är tre år gammal.

Vi tar det lugnt med pyntandet här. Det får bli som det blir. Det blir mysigt ändå. Med snö utanför fönstren. Och pepparkakor i magen.

(Bild från Isabella Smith)

2 kommentarer:

anna sa...

Hej, små nyfikna fingrar känner jag igen. Nästan alla småtomtar har avkapade luvor. Någon har tappat dem igolvet...haha.
Fin blogg, min första vistelse här.

kram anna

Ylva sa...

åh det där är lite jobbigt med alla fingrar, har ett mycket svårt fall av peta och greja med allt här hemma...