söndag 21 november 2010

Pippi-pepparkaks-premiär

Så invigde vi Pippi-pepparkaksformarna. Hemligheten är att kavla ut degen direkt på plåten (på bakplåtspapperet*), så man slipper lyfta över dem. Det är förmodligen stört omöjligt att få med en hel figur med alla vinklar och vrår och armar och ben.

Tur att det inte tar många minuter i ugnen, för det är otåligt när man väntar. Här har vi en liten tjej som har koll på detaljer. Så klart man ska ha Pippikläder på om man bakar Pippi-kakor.

Den uppmärksamme ser så klart att det dricks ur ett Pippiglas. Såklart.

*Tack å lov hade jag löst mysteriet med det besvärliga bakplåtspapperet från Fars Dag. Det var ju inte bakplåtspappper jag använde den gången! Jag hade lyckats få tag på smörpapper! Attans Ica som gör nästan identiska paket med bakplåtspapper och smörpapper!

Själv tycker jag bättre om pepparkaksdeg än de färdiga pepparkakorna...

3 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Förklaring kommer här: Sjukstuga OCH knasig dator!

Jisses vad en familj kan snora och hosta och snörvla på en vecka. Jisses vad en dator kan ställa till med irritation och besvär. Men nu verkar både familjen och datorn fungera så det kanske kanske kommer ett litet inlägg såsmåningom... Dock inte idag.

Men några kommentarer på dina fina inlägg ska jag nog orka. Kram!

New Me sa...

Hej! Jag säger också attans ICA! Jag har gjort precis som du, tog ett paket lite snabbt som sedan visar sig vara smörpapper! Skönt att det inte bara var jag som såg fel....ha en bra vecka! Kram Maria

Anna sa...

men å gulle!
jättesugen på att baka :)
vi har precis köpt en liten hare och en ängel - fiiina